05 octombrie 2011

Pe fondul crizei mai vin şi alte (di)scursuri



Baconschi pune iar aceeaşi placă, a "construcţiei europene", şi ne arată Babau': "Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naţionaliste, xenofobe, rasiste".

Numai că nu pare la fel de alarmat de celelalte discursuri, care cer mai multă Europă, ba chiar Statele Unite ale Europei, "ca să facem faţă viitoarelor crize". No shit...
În cadrul conferinţei susţinute la prestigioasa fundaţie Konrad Adenauer, ministrul Teodor Baconschi a evocat importanţa continuării construcţiei europene şi riscul unei Europe cu mai multe viteze. 'Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naţionaliste, xenofobe, rasiste. Tentaţia închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoieşte de beneficiile euro sau ale spaţiului Schengen este deja o Europă în devoluţie. O Europă cu mai multe viteze, cu state de mâna întâi, a doua şi a treia ar trăda idealul lui Konrad Adenauer, Robert Schuman sau Grigore Gafencu', a arătat şeful diplomaţiei române.

AGERPRES

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Au intrat in panica pentru ca lumea nu mai crede in ceea ce spun ei...

Riddick spunea...

...şi ce grijă, cu "trădarea idealurilor" Nu-ştiu-cui, în schimb ne trădează pe noi, zi de zi, susţinând dizolvarea statului român într-o entitate neclară, şi vor să ne trădeze şi în viitor.

Crystal Clear spunea...

Tradarea idealurilor lui Hitler, poate...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: