02 iulie 2011

Citiţi cu atenţie prospectul



În atenţia eventualilor simpatizanţi liberali ai USL, care au revendicat proprietăţi naţionalizate - iată viziunea USL în privinţa restituirilor, exprimată de victor Ponta: 

[...] "Toate procesele pierdute de Guvernul Boc cu magistraţii, profesorii, funcţionarii publice, pensionarii au ca dată de plată acest 2013. Ne dorim ca la această notă deja extrem de încărcată să nu se mai adauge programul Ministerului Dezvoltării Regionale (...) prin care 4 miliarde de euro ar urma să fie irosiţi şi furaţi în acest an şi anul viitor pentru campania electorală a PDL'', a afirmat Ponta. El a reiterat poziţia USL potrivit căreia Alianţa nu va plăti eventuale datorii ale Guvernului decât în urma unui audit, pentru a se constata respectarea legii.

În context, preşedintele social-democraţilor a spus că USL îşi propune ca regimul proprietăţii în România să rămână un regim clar. ''Să reparăm ceea ce a fost neclar şi ceea ce s-a stricat în special prin Legea 247 din 2005, atunci când retrocedările s-au făcut dincolo de ceea ce se datora din punct de vedere istoric şi legal şi susţinem în totalitate şi solicităm celor din coaliţia de la putere să sprijine proiectul legislativ pe care l-am depus în Parlament privind confiscarea bunurilor provenite din activităţi ilicite. Cred că asupra acestui lucru putem avea un consens politic şi în acest fel bunuri, averi provenite din surse ilicite pot face obiectul confiscării'', a evidenţiat Victor Ponta. 


6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca se ajunge pana aici:
Incep sa atace dreptul de proprietate.
Dupa ce tot ei au facut retrocedarile, de cele mai multe ori pe OCHI FRUMOSI,acum le pare rau ca unii au castigat prea mult si vor si ei mai multa spaga.

Riddick spunea...

Şi ce tam-tam a mai făcut PNL cu legea din 2005... caut acum link-uri cu subiectul respectiv.

Dragos Gros spunea...

Ei si-au retrocedat ce era important... Regele si-a luat proprietatile, iar familia mea asteapta si azi. Dupa ce Tariceanu a respins dosarul nostru pe motiv ca pe blv. Lacul Tei nu e teren arabil (!!), solutia a ramas aceeasi si azi. Daca tot si-au facut ei interesele, ce rost mai are sa pastreze legile proprietatii? Da, Riddick, au facut tambalau si promisiuni, si-au asigurat marioneta regala si nu doar si nimic mai mult.

Riddick spunea...

De pe vremea înfiinţării Fondului Proprietatea am avut presimţirea că-i trombon, să facă oamenii să-şi vândă acţiunile sub valoarea lor reala. Care au primit, restul - nici atât... Am nişte neamuri care se judecă de vreo 15 ani, şi în final au obţinut sub 20% din ce aveau dreptul (ca valoare), restul au pierdut. Nu avere mare, dar mai multe proprietăţi (imobile).

Crystal Clear spunea...

Ce trombon a fost cu retrocedarea proprietatilor din Basarabia abandonate de bunici si parinti cand s-au refugiat in '44 ! Vieti si familii intregi distruse !

Riddick spunea...

Nu avea ce da România, mai ales că erau încă Snegur, Lucinschi, Voronin. Şi nici acum.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: