02 iulie 2011

Citiţi cu atenţie prospectul



În atenţia eventualilor simpatizanţi liberali ai USL, care au revendicat proprietăţi naţionalizate - iată viziunea USL în privinţa restituirilor, exprimată de victor Ponta: 

[...] "Toate procesele pierdute de Guvernul Boc cu magistraţii, profesorii, funcţionarii publice, pensionarii au ca dată de plată acest 2013. Ne dorim ca la această notă deja extrem de încărcată să nu se mai adauge programul Ministerului Dezvoltării Regionale (...) prin care 4 miliarde de euro ar urma să fie irosiţi şi furaţi în acest an şi anul viitor pentru campania electorală a PDL'', a afirmat Ponta. El a reiterat poziţia USL potrivit căreia Alianţa nu va plăti eventuale datorii ale Guvernului decât în urma unui audit, pentru a se constata respectarea legii.

În context, preşedintele social-democraţilor a spus că USL îşi propune ca regimul proprietăţii în România să rămână un regim clar. ''Să reparăm ceea ce a fost neclar şi ceea ce s-a stricat în special prin Legea 247 din 2005, atunci când retrocedările s-au făcut dincolo de ceea ce se datora din punct de vedere istoric şi legal şi susţinem în totalitate şi solicităm celor din coaliţia de la putere să sprijine proiectul legislativ pe care l-am depus în Parlament privind confiscarea bunurilor provenite din activităţi ilicite. Cred că asupra acestui lucru putem avea un consens politic şi în acest fel bunuri, averi provenite din surse ilicite pot face obiectul confiscării'', a evidenţiat Victor Ponta. 


6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca se ajunge pana aici:
Incep sa atace dreptul de proprietate.
Dupa ce tot ei au facut retrocedarile, de cele mai multe ori pe OCHI FRUMOSI,acum le pare rau ca unii au castigat prea mult si vor si ei mai multa spaga.

Riddick spunea...

Şi ce tam-tam a mai făcut PNL cu legea din 2005... caut acum link-uri cu subiectul respectiv.

Dragos Gros spunea...

Ei si-au retrocedat ce era important... Regele si-a luat proprietatile, iar familia mea asteapta si azi. Dupa ce Tariceanu a respins dosarul nostru pe motiv ca pe blv. Lacul Tei nu e teren arabil (!!), solutia a ramas aceeasi si azi. Daca tot si-au facut ei interesele, ce rost mai are sa pastreze legile proprietatii? Da, Riddick, au facut tambalau si promisiuni, si-au asigurat marioneta regala si nu doar si nimic mai mult.

Riddick spunea...

De pe vremea înfiinţării Fondului Proprietatea am avut presimţirea că-i trombon, să facă oamenii să-şi vândă acţiunile sub valoarea lor reala. Care au primit, restul - nici atât... Am nişte neamuri care se judecă de vreo 15 ani, şi în final au obţinut sub 20% din ce aveau dreptul (ca valoare), restul au pierdut. Nu avere mare, dar mai multe proprietăţi (imobile).

Crystal Clear spunea...

Ce trombon a fost cu retrocedarea proprietatilor din Basarabia abandonate de bunici si parinti cand s-au refugiat in '44 ! Vieti si familii intregi distruse !

Riddick spunea...

Nu avea ce da România, mai ales că erau încă Snegur, Lucinschi, Voronin. Şi nici acum.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: