18 iunie 2011

TRU: "E grav când încerci să îi lămurești pe alții despre ce nu știi"



Jurnal de corespondent: A ști sau a nu ști că nu știi

Dreptul la opinie pe baza ignoranței ar trebui blocat.
Încă un pic de școală n-ar strica, acolo unde cunoașterea e o datorie. Să luăm, de pildă, cazul unui foarte serios europarlamentar olandez. Săptămîna trecută, distinsul europarlamentar era foarte supărat pe România și Bulgaria.

Într-un discurs bine rostit, europarlamentarul olandez a cerut amînarea admiterii celor două țări delincvente în spațiul Schengen. Dreptul la opinie nu poate fi negat. Dar dreptul la opinie pe baza ignoranței ar trebui blocat. Căci în argumentația sa, europarlamentarul a citat informații obținute de la frontiera Bulgariei cu Ucraina. Oratorul a susținut, chiar, că a vizitat zona și că a făcut fotografii.

Evident, ce nu știa oratorul e că Bulgaria poate avea graniță cu Ucraina dar numai cu acordul României care ar trebui să renunțe la Dobrogea pentru a da dreptate europarlamentarului olandez. Pe scurt, furia oratorului olandez pe teme româno-bulgare era dublată de o ignortanță sălbatică tot pe teme româno-bulgare. Granița bulgaro-ucrainiană e la fel de reală ca granița între Olanda și Suedia. Poate așa e mai ușor de priceput.

Cîteva zile mai tîrziu, un foarte european canal de televiziune a prezentat imagini de la convorbirile Obama-Merkel. Precizînd că Președintele american s-a deplasat în Germania. În fundal se vedea Casa Albă, întîlnirea se desfășura la Washington, dar reporterul nu știa nimic despre faimoasa clădire. Ce e mai grav ? Să nu știi nimic despre Estul Europei sau despre Statele Unite ?

Răspuns: să îi lămurești pe alții despre ce nu știi.
http://www.europalibera.org/content/article/24237844.htm

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Propaganda se bazeaza in primul rand pe agentii INCOMPETENTI -idiotii utili

Riddick spunea...

Şi pe destinatari neinformaţi. Dispariţia lentă a presei, şi tabloidizarea, fac să depindă informarea de radio, TV si online (aceasta din urmă e utilă doar pentru cei deja "vaccinaţi" contra dezinformării).

Crystal Clear spunea...

Au inceput oamenii sa incerce sa judece ca sa poata discerne informatia, dar nu este usor dupa ce timp de decenii au crezut tot ce se spunea in presa.E valabil peste tot...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: