04 iunie 2011

"Statele Socialiste Unite ale Europei"



O altă aripă a balamucului UEist, "roşiii":

Jefuirea clasei muncitoare din Grecia

În cadrul statului-naţiune şi al capitalismului nu exista nici o soluţie pentru criza actuală. "Salvarea" euro-ului prin programe drastice de austeritate sau colapsul acestuia în urma unei serii de falimente de stat ar avea consecinţe dezastruoase pentru clasa muncitoare. Atâta timp cât bancile şi corporaţiile mari rămân în mâinile proprietarilor privaţi şi servesc intereselor acestora, guvernele vor continua asaltul asupra locurilor de muncă, a salariilor şi drepturilor sociale şi democratice ale muncitorilor.

Rezistenţă necesită o abordare coordinată transfrontalieră bazată pe un program socialist. Clasa muncitoare nu este responsabilă pentru criza capitalistă şi trebuie să respingă categoric toate încercările de a plăti pentru aceasta. Diversele guverne burgheze şi "de stânga" care predomină în Europa trebuie să fie înlocuite de guverne muncitoreşti care pun interesele societăţii mai presus de interesele de profit ale capitalismului. Uniunea Europeană, un instrument al corporaţiilor şi a băncilor, trebuie să fie înlocuită cu Statele Socialiste Unite ale Europei.

Acesta este programul pentru care lupta Comitetul Internaţional al celei de-a Patra Internaţionale.

http://www.wsws.org/ro/articles/2011/jun2011/grie-j04.shtml

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte periculosi !
Trebuie monitorizati mereu si mereu
Nici nu-mi imaginam ca mai exista asa ceva

Riddick spunea...

Ăştia sunt "troţkiştii". "Comunismul ştiinţific", despre care vorbea Ilici în decembrie 1989.
:)

Cred că mai periculoşi sunt cei care îşi maschează obiectivele, ăştia le expun pe faţă.

Crystal Clear spunea...

Coreeeeect :)
Comunist scientists.

Asa este, cei mai periculosi sunt lupii in blana de oaie !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: