04 iunie 2011

"Statele Socialiste Unite ale Europei"



O altă aripă a balamucului UEist, "roşiii":

Jefuirea clasei muncitoare din Grecia

În cadrul statului-naţiune şi al capitalismului nu exista nici o soluţie pentru criza actuală. "Salvarea" euro-ului prin programe drastice de austeritate sau colapsul acestuia în urma unei serii de falimente de stat ar avea consecinţe dezastruoase pentru clasa muncitoare. Atâta timp cât bancile şi corporaţiile mari rămân în mâinile proprietarilor privaţi şi servesc intereselor acestora, guvernele vor continua asaltul asupra locurilor de muncă, a salariilor şi drepturilor sociale şi democratice ale muncitorilor.

Rezistenţă necesită o abordare coordinată transfrontalieră bazată pe un program socialist. Clasa muncitoare nu este responsabilă pentru criza capitalistă şi trebuie să respingă categoric toate încercările de a plăti pentru aceasta. Diversele guverne burgheze şi "de stânga" care predomină în Europa trebuie să fie înlocuite de guverne muncitoreşti care pun interesele societăţii mai presus de interesele de profit ale capitalismului. Uniunea Europeană, un instrument al corporaţiilor şi a băncilor, trebuie să fie înlocuită cu Statele Socialiste Unite ale Europei.

Acesta este programul pentru care lupta Comitetul Internaţional al celei de-a Patra Internaţionale.

http://www.wsws.org/ro/articles/2011/jun2011/grie-j04.shtml

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte periculosi !
Trebuie monitorizati mereu si mereu
Nici nu-mi imaginam ca mai exista asa ceva

Riddick spunea...

Ăştia sunt "troţkiştii". "Comunismul ştiinţific", despre care vorbea Ilici în decembrie 1989.
:)

Cred că mai periculoşi sunt cei care îşi maschează obiectivele, ăştia le expun pe faţă.

Crystal Clear spunea...

Coreeeeect :)
Comunist scientists.

Asa este, cei mai periculosi sunt lupii in blana de oaie !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: