10 iunie 2011

Propunere de imn (regional) pentru Bucureşti



"Caterinca" !

Înc-o dată, hai s-o facem lată
Nu cunosc ce-i aia apă plată
Beau vinul din galeată, dintr-o gură, dintr-o dată
Sticl-apare şi dispare, şi cu nepăsare strig:
Ş-încă una mică !
Şi la mai mare !
Să cânte ţuica în pahare !

Văd o ieşire, dar nu găsesc nici o intrare
Sunt prins în jocul viziunilor bizare.



Vreau să văd ştampilele în aer
Cine-o mai vota cu ei e-un fraier !


Spin doctors-ii previn o lovitură dată planului lor comun, regionalizarea, prin eşecul previzibil al referendumului de la Bucureşti (balon de încercare la care s-a renunţat, precipitându-se situaţia - "asumare", chestii...)

Uite referendu', nu e referendu' !

Ioan Oltean: "artificii" (despre votul la referendum)

Marko Bela: "UDMR nu este de acord cu 8 regiuni" 


Pssst...  

Consilierii erau "foarte grăbiţi" să voteze unicul articol de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CLMB - renunţarea la referendum (Realitatea TV). 

Ce bine a căzut şedinţa - taman vineri după-amiază, când se urca omu' în gipan să plece la "casa de la ţară".

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Cartelu".....

Riddick spunea...

Daaaa... proştii care-i ţin de buni nu se prind de manevră:

- UDMR: "nu vreau 8 regiuni, vreau 16 !"

- USL are plan de 12

Pe pariu că ies 12, "toată lumea" iese bine şi cu tot neamul... ăăă... electoratul lor cel adormit" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: