01 iunie 2011

Poate fi urmat modelul Islandei de către Grecia şi Irlanda ?

05/31/2011 - 23:44
Links:

[1] http://michael-hudson.com/author/Michael Hudsom/
[2] http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/
[3] http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/#footnote-1
[4] http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/#footnote-2
[5] http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/#footnote-3
[6] http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/#footnote-4
[7] http://michael-hudson.com/2011/05/eu-politics-financialized-economies-privatized/#footnote-5

http://www.zerohedge.com/article/eu-politics-financialized-economies-privatized

12 comentarii :

Mekone spunea...

Ceee? Actualul guvern grec, cu Papandreu cu tot, să voteze să iasă de sub dominaţia FMI? N-ai să vezi! Grecia nu prea are guvern de fapt, din câte văd şi aud, oamenii sunt ucişi pe stradă sau în magazine ziua-n amiaza mare, deja funcţioneazză legea junglei. Guvernul actual e format din marionete şi e condus de Papandreu care, dacă n-are foaia scrisă de consilier, nu ştie să spună nici cum îl cheamă, darîmite să mai şi voteze ieşirea dintr-o boală lungă şi cu sfârşit previzibil.
În afara liniei dinastice din care se trage, domnul respectiv, pe jumătate evreu, crescut în America, cu numele schimbat din Jeffrey în Giorgos ca să dea bine, n-are nimic în comun cu Grecia. Şi, guvernul dumnealui, e după chip şi asemănare.
Aşa că, dacă guvernul mai rezistă câteva luni, în Grecia nu se va sfârşi decât urât şi cu scântei, nu cu votare de bună voie ca în Islanda.

Crystal Clear spunea...

Foarte buna analiza !
Trebuie neaparat tradus

Anonim spunea...

mi-ai luat-o inainte. azi ma apucasem sa traduc acelasi articol :)

Crystal Clear spunea...

Astazi am aflat de la un tip care lucreaza la o banca greceasca in Romania ca ponderea bancilor grecesti in Romania este de 40%.
In opinia tipului ( care dupa mine nu e foarte inteligent) este imposibil sa cada sistemul bancar grecesc , european, etc,etc ......

Riddick spunea...

Acum am ajuns la calculator, am umblat toată ziua.

@Mekone: Ce-i acum în Grecia s-a acumulat de-a lungul anilor, nu-i decât scadenţa corupţiei generalizate şi a politicilor populiste de stânga. Dar nu-i cred definitiv proşti pe greci.

@Crystal Clear, Dumitru lui Nae: traduceţi, daca doriţi. :) Este mai uşor de tradus "brut" la început, cu Google translate, luat apoi textul cu copy/paste, pus în mail, şi "periat" (când treci cursorul peste fraze, apare varianta în engleză, gen "bubble"/balon, ca sa vezi exact sensul frazei fara sa treci mereu la pagina originala). La final, ca să opreşti "balonul" care apare cu versiunea în engleză când treci cu cursorul peste text, dai opţiunea "text simplu", iei cu copy/paste varianta asta, o pui in blog şi alegi tipul şi mărimea caracterelor, spaţiile dintre rânduri, culorile, etc.

Riddick spunea...

Nu iese bine cu Grecia, pe termen scurt.

Crystal Clear spunea...

@Riddick
N-am stiut ca dupa google translate treci in mail si vezi textul initial intr-o bula.Eu gasisem o alta metoda ( mai babeasca ) pentru a ajunge la acelasi rezultat.Voi incerca neaparat.
@Dumitru lui Nae
Daca vrei sa traduci tu articolul asta este foarte bine.
Eu am niste stocuri de articole in asteptare culese de pe blogullui Riddick care abia asteapta sa fie traduse :) .Pot sa ma ocup de tradus numai in week-end.
Cred ca ar fi un lucru foarte bun sa traducem ceea ce presa oficiala eludeaza , ascunde si tace. Trebuie sa stie toata care este adevarata realitate europeana si globala.
Sa nu ne mai fraiereasca presa cumparata de Soros, nemti sau rusi ca avem, de ex "Revolutie primavarateca araba" si altele la fel

Crystal Clear spunea...

Bineintels c a nu iese bine cu Grecia...

Riddick spunea...

La Google translate, dacă treci cursorul peste textul din dreapta paginii (tradus), apare într-un balon versiunea iniţiala a frazei (ca pe partea stângă a paginii).

Daca iei textul tradus cu copy/paste şi-l pui în mail, se conservă "baloanele", poţi mari literele şi lucra mai usor, poţi da "pop-up (pagină nouă, doar cu acel text), ca să vezi o porţiune mai mare din el, dar la final trebuie "text simplu", să nu apară "baloanele" cu textul initial la blog.

Crystal Clear spunea...

O sa incerc . Fac si eu ce pot :)

Mekone spunea...

Eu am zis mai mai sus ca guvernul grec actual n-ar iesi de sub FMi de buna voie. Grecului normal i se cam rupe de euro, el stie sa vanda si sa cumpere oricum, indiferent ca e drahma sau euro si de asta se cam tem acum mai marii Europei.
Grecii mai au inca de mestecat banii nemeritati din pensii duble, ajutoare sociale, de pe cardul de credit sau de la tata. Si prostia lor in asta consta.
Cand se vor termina banii, vor da foc. Pana atunci, stau in fata Parlamentuli cu IPhone-ul si pozeaza pentru Facebook. Nici urma de inteligenta deocamdata...

Riddick spunea...

Mekone, guvernul ăla nu reprezintă interesele naţiunii. Este evident.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: