07 iunie 2011

EuroBăse o ţine langa cu trecerea la euro



"2012 este un an de alegeri, în care politicienii pot deveni extrem de generoşi cu fondurile publice, dar oamenii vor trebui să plătească pentru această generozitate după alegeri", a spus şeful statului român.

"Menţinerea obiectivului 2015 pentru aderarea la zona euro generează disciplina necesară", a adăugat el.

Problemele de la periferia zonei euro, plus experienţa pozitivă în timpul crizei din ţări precum Polonia, care au reuşit să-şi menţină competitivitatea prin devalorizarea monedei, au determinat unele state central-europene să-şi amâne orizontul de aderare.

Viktor Orban, primul ministru din Ungaria vecină, a declarat în februarie că actualele circumstanţe sugerează că aderarea ţării la zona euro 'nu este de conceput înainte de 2020'. Jacek Rostowski, ministrul polonez de finanţe, a spus luna trecută că este posibil ca Polonia să nu adopte euro până în 2019.

AGERPRES

... iar prim-ministrul ceh a spus că în mandatul său, trecerea la euro nu este un subiect, şi nu se vor întreprinde niciun fel de măsuri în acest scop.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am senzatia fie ca e din ce in ce mai dus cu pluta fie ca ne-a mintit constient in 2009 ca sa-l alegem (e adica mare, mare nemernic).
I-am vazut de cateva ori expresia feţei cand afirma aceste lucruri si mi-am dat seama ca ii considera pe romanii sau pe politicieni niste hoti din nastere pe care numai UE ii poate disciplina....
Mare, mare mafiot europeist este !

Crystal Clear spunea...

Am pus comenariul de mai jos la postarea lui Mihail Neamtu despre "activitatea lui euroBase la Londra, dar a disparut....
Titlul de doctor honoris causa mai lipsea...
Iti vine sa vomiti.
Vizitele astea sunt organizate de aceeasi nemernici...
http://ceausescunicolae.wordpress.com/2008/11/27/ceausescu-in-marea-britanie/

niku_elektriku spunea...

aiurea, riddick!

nimanui nu'i pasa daca polska or hungaria vor trece vreodata la evro, da' nu'tzi dai seama ce'ar fi in tzarishoara daca balgarska respublika trece 'naintea noastra?

sinucideri colective!

Crystal Clear spunea...

Tipul e deja paranoic...

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/basescu-opt-state-ar-mai-putea-adera-la-ue-pana-in-2018-227579.html

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Pentru mine e clar că de ceva vreme, EuroBăse e teleghidat, funcţionează pe "remote control". Nu-l interesează pierderile, e obsedat de înaintare.

@Niku: Şi la bulgari, tot un simulant, Boiko Borisov ăla. Joacă cartea rusească (South Stream, Belene-centrală atomică) pe faţă. Sunt curios ce se întâmplă cu conducta de petrol Burgas-Alexandroupolis (Grecia), pe care cică ar fi anulat-o ("nu pot explica locuitorilor din Burgas de ce vin zilnic două petroliere la descărcare în port").

Sunt curios ce va fi cu conducta de petrol Constanţa-Trieste, promisă de Ilici şi de Ţapu', sunt aceleaşi pericole de poluare, ca să-i slugărim pe alţii.

Crystal Clear spunea...

Asa este : teleghidat, drogat, Dumnezeu stie.
Dar nu mai este acelasi Basescu care te entuziasma si pe care l-am ales...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: