26 iunie 2011

A doua tentativă a lui Lăzăroiu de a provoca ieşirea UDMR din coaliţie



Probabil, la un anumit nivel, se cunoaşte intenţia iminentă a UDMR de a ieşi din coaliţie (eu unul cred că are deja tratative avansate cu USL pe această temă). Bon...

Dar, atunci, dacă vrei să exploatezi electoral chestia asta, care pare inevitabilă, de ce să forţezi ieşirea UDMR-ului tocmai pe pretextul regionalizării, temă care este extrem de nepopulară în opinia publică ? Pare că doar PDL ar susţine regionalizarea, în timp ce UDMR s-ar opune, ceea ce nu-i adevărat, TOATE partidele din eurosistem o susţin, o să vedeţi după alegeri asta (aţi mai văzut o dată, la ratificarea Tratatului de la Lisabona fără referendum, în 2008), dacă nu cumva vă va veni mintea la cap şi veţi vota partide care să nu aibe acest punct în program. 

Se ştia despre proiectul regionalizării pe care urma să îl anunţe USL, se ştia că tema este nepopulară (aloo, PePeEeDL, concediaţi urgent toţi clownii care se dau consilieri şi analişti şi care cred că se poate prezenta "marfa" asta drept produs vandabil, scoţând de la naftalină tema baronilor !).

Se ştia, deci. Şi, totuşi, cu câteva zile înainte, apare EuroBăse la tembelizor şi anunţă varianta sa de regionalizare, fără o consultare cu PDL (sanchi...) şi în mod sigur, fără consultări cu majoritatea personajelor relevante din UDMR. Aşa încât acum regionalizarea este văzută ca o idee proprie a PDL, cu costurile de imagine aferente.

De ce nu s-a aşteptat anunţul public al proiectului USL, la care sigur UDMR ar fi aderat, fie şi cu jumătate de gură, ca apoi să apară PDL cu proiectul propriu ? Nazurile UDMR ar fi fost interpretate ca un târg deja încheiat cu USL, iar o eventuală plecare din coaliţie ar fi adus puncte valoroase PDL, mai ales în Transilvania.

Ce rol are Lăzăroiu? Cine semnează scenariul şi distribuţia ? Acum încearcă a doua oară să stârnească UDMR, după primul incident, în urma căruia a şi demisionat:
"Reorganizarea administrativ-teritorială nu ar trebui să se împiedice în sensibilităţi etnice sau sensibilităţi ale USL. Reorganizarea trebuie făcută de actuala coaliţie. Nu mă aştept la un sprijin de la opoziţie pentru că PSD-ul are baronii".

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Lazaroiu are agenda precisa....
Probabil ca sa aduca PM tehnocrat.

Riddick spunea...

Scufunzi PDL-ul, pe reţeta asta.

Crystal Clear spunea...

Asa e..

Crystal Clear spunea...

Am impresia ca Lazaroiu a fost pus si ca sa-l discrediteze pe Basescu...

Riddick spunea...

Şi mie mi se cam pare la fel.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: