25 mai 2011

Te ia, te arde, te pisează şi te pune într-o cutie



4 comentarii :

Riddick spunea...

La naiba, măcinarea resturilor de oase calcinate se face manual, ca pe vremea lui Pazvante (mai inhalează şi praf !). În alte ţări sunt "mori" cu bile sau cu role metalice (un tambur metalic rotativ, în care rolele/bilele grele - zeci de kg - sfărâmă şi macină oasele calcinate, care nu mai au duritatea celor "normale").

Crystal Clear spunea...

Nu stiam de macinare .....

Riddick spunea...

Nici eu, până de curând.

Vazusem pe internet mai demult o imagine de la Vitan-Bârzeşti, luată imediat dupa deschiderea cuptorului - cele trei bare pe care stătea cadavrul erau roşii şi uşor îndoite (de la dilatare), la fel si un os mare (femur), roşu ca un fier încins.

Crystal Clear spunea...

Brrrrr


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: