27 mai 2011

Parlamentul European "dă indicăţii" statelor membre ce trebuie să scrie în Constituţie


Opiniile sunt împărţite chiar în interiorul statelor membre, dar specialiştii sunt de acord că este nevoie de o reducere a deficitelor pentru a însănătoşi economiile europene. Cât de repede şi cât de mult să se facă acest lucru este o temă aflată în dezbatere.   

Invitaţi: Valentin Ionescu, consultant în management, Norica Nicolai, europarlamentar şi vicepreşedinte PNL, Doru Franţescu, director Institutul european de democraţie participativă Qvorum.

(RFI)


Norica Nicolai, de la Partidul "Naţional" Liberal, plusează - să se prevadă în Constituţie o cotă neprecizată, urmând să fie aplicată una variabilă, cea stabilită de "guvernanţa economică europeană".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: