27 mai 2011

Parlamentul European "dă indicăţii" statelor membre ce trebuie să scrie în Constituţie


Opiniile sunt împărţite chiar în interiorul statelor membre, dar specialiştii sunt de acord că este nevoie de o reducere a deficitelor pentru a însănătoşi economiile europene. Cât de repede şi cât de mult să se facă acest lucru este o temă aflată în dezbatere.   

Invitaţi: Valentin Ionescu, consultant în management, Norica Nicolai, europarlamentar şi vicepreşedinte PNL, Doru Franţescu, director Institutul european de democraţie participativă Qvorum.

(RFI)


Norica Nicolai, de la Partidul "Naţional" Liberal, plusează - să se prevadă în Constituţie o cotă neprecizată, urmând să fie aplicată una variabilă, cea stabilită de "guvernanţa economică europeană".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: