27 mai 2011

Parlamentul European "dă indicăţii" statelor membre ce trebuie să scrie în Constituţie


Opiniile sunt împărţite chiar în interiorul statelor membre, dar specialiştii sunt de acord că este nevoie de o reducere a deficitelor pentru a însănătoşi economiile europene. Cât de repede şi cât de mult să se facă acest lucru este o temă aflată în dezbatere.   

Invitaţi: Valentin Ionescu, consultant în management, Norica Nicolai, europarlamentar şi vicepreşedinte PNL, Doru Franţescu, director Institutul european de democraţie participativă Qvorum.

(RFI)


Norica Nicolai, de la Partidul "Naţional" Liberal, plusează - să se prevadă în Constituţie o cotă neprecizată, urmând să fie aplicată una variabilă, cea stabilită de "guvernanţa economică europeană".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vlad Nistor, 2023 (cerând introducerea "anulării legale" a dreptului de veto al statelor-membre UE neconforme cu "linia"): "Consider că pentru a ajunge la maturitate ca actor geopolitic autentic, Uniunea Europeană trebuie să-și extindă instrumentarul de politică externă și să consolideze structura sa instituțională pe direcția relațiilor externe. Votul în unanimitate, de exemplu, limitează în mod clar capacitatea UE de reacție rapidă."

 

Postări populare: