16 mai 2011

O impresie care începe să devină convingere



PDL a fost preluat de forţe cu o agendă ascunsă, dar uşor de descifrat. Nu se vrea un partid de dreapta autentic în România.

Aducerea unui premier tehnocrat (o va păstra consilier pe PolVoş ?) ar marca constituirea unei majorităţi transpartinice semi-transparente, măsurile care ar urma să fie luate (mai ales noua Constituţie) sunt deja convenite subteran la nivel de staffuri de partid, însă mai greu de "livrat" votantului de rând, care nu pricepe farsa.

Blaga dispune de 40 de parlamentari. Pot face ceva până la vacanţa parlamentară. It's now or never.

4 comentarii :

Tilo Wolff spunea...

Nu se va intampla nimic, nu cred ca Blaga are koaie ca sa se ia la tranta cu Base. Vor tacea toti chitic, facandu-si mea culpa in surdina pentru momentul de "ratacire" cand, in cadrul Conventiei, au strigat "libertate, libertate". Ma rog, cel putin eu nu il vad in stare.

Blaga a pierdut totul in acest week-end. Nu a castigat functia pentru care a candidat, si-a pierdut si sustinerea de care beneficia din partea unor partizani precum Frunzaverde. De fapt gestul lui Frunzaverde de a se desotorosi de Blaga si de a candida pentru functia de prim vice, a fost un avertisment clar pentru Blaga. I s-a transmis ca nu mai este dorit la varful partidului. De complezenta i s-a oferit postul de lider la Senat, stiindu-se ca va refuza. Blaga = Kaput!

Riddick spunea...

Nu am avut niciodata încredere în Frunzăverde, cel care a negociat trecerea la PPE (şi n-a facut rău, dar PPE acum e o frână). Are loialităţi multiple, face ascultare în mai multe părţi. ;-)

Cei "aleşi din gruparea Blaga" ca vicepreşedinţi de fapt au părăsit-o.

Cu 40 de parlamentari se pot face multe jocuri, deşi la final cred că rămân sub 30. Om vedea.

Tilo Wolff spunea...

"Discursul președintelui mi s-a părut unul echilibrat, nu pot decît să-l aplaud și nu doar din slugărnicie”(Andreea Vass – TVR Info)

I-auzi, i-auzi! Cat adevar da pe gurita afara doamna il consigliere! Excelent.

Riddick spunea...

Pâi ce să spună şi ea...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: