04 mai 2011

Nu au bătut palma



Au apărut fonflee de presă, cum că Boc şi Blaga "ar fi dat-o la pace", negociind diverse chestii. Divergenţele dintre cele doua echipe, atât privind numărul de delegaţi şi selectarea lor (1400 vs 4000), precum şi procedura de vot - alfabetic, ca de obicei (Blaga), ori pe judeţe (Boc), nu sprijină ideea "blatului". După părerea mea, acum în PDL sunt două partide, şi mare minune ar fi să nu se separe după congres.

Cezar Preda dezminte:

E adevarat ca se poarta negocieri intre tabara Boc si tabara Blaga pentru impartirea functiilor in partid, asa cum a scris presa de astazi?
Nu s-a purtat nicio negociere, poate numai in mintea unora din partid. Va spun sigur ca nu am purtat nicio negociere si nu vom purta nicio negociere. Voturile nu se negociaza, se castiga.

De unde credeti ca apar asemenea informatii despre negocieri, sunt tensiuni in partid?
Chiar azi am vazut o scrisoare de-a lui Stoica, care sfatuieste el sa faca lumea pasi inapoi, generatia domniei sale. Nu stiu, ma infioara lipsa asta de argumente pentru a castiga voturi a taberei domnului Boc. Am vazut ca au avut nevoie de sprijinul presedintelui Romaniei, l-a dat, a spus ca numai pe ei ii sprijina. Apoi, au fost si au spus ca vor curge bani si ca vor fi bani pentru toata lumea. S-au dus peste tot cu Guvernul si au spus ca au sustinerea a 30 de organizatii. Nu inteleg de unde scot temele astea de negocieri, de intelegeri. Eu zic sa isi vada fiecare de dezbaterea pe care trebuie sa o faca pe motiune, ne intalnim in data de 14, militantii si delegatii Partidului Democrat aleg si ne ducem.

Credeti ca cei din tabara domnului Boc sunt speriati de recurg la asemenea atacuri?
Mi se pare atat de mare nesimtirea sa te iei de un coleg si sa-l acuzi ca s-a facut frate cu adversarul politic pentru ca adversarul politic nu ne ataca pe noi, ci ii ataca numai pe ei. Pai pe cine sa atace, pe mine, care nu sunt in Guvern? Eu le dau in fiecare zi cate o dovada din asta ca fac afaceri cu mamica, cu taticul, cu sotia, cu amanta, cu nu mai stiu cine? De ce sa se ia de mine? Credeti ca pentru mine nu e la fel de dusman PSD-ul si adversar ca pentru ei? Lipsa asta de argumente mi se pare infioratoare.

Cine credeti ca e vinovatul principal pentru aceste atacuri?
Oameni care n-au argumente, care s-au catarat deodata in functii de ministri, care n-au trecut prin noroaie, oameni care au ajuns in Partidul Democrat Liberal odata cu puterea, care n-au cunoscut opozitia adevarata, nu stiu ce e aia 2000-2004 si li se pare ca trebuie sa tina cu dintii de puterea asta si de resursele statului, altfel nu imi imaginez cum poti sa arunci asemenea cuvinte si sa jignesti colegi.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un raspuns de bun simt :

"Cine credeti ca e vinovatul principal pentru aceste atacuri?

Oameni care n-au argumente, care s-au catarat deodata in functii de ministri, care n-au trecut prin noroaie, oameni care au ajuns in Partidul Democrat Liberal odata cu puterea, care n-au cunoscut opozitia adevarata, nu stiu ce e aia 2000-2004 si li se pare ca trebuie sa tina cu dintii de puterea asta si de resursele statului, altfel nu imi imaginez cum poti sa arunci asemenea cuvinte si sa jignesti colegi."

Riddick spunea...

Am auzit o chestie - nu ştiu de-o fi adevărată - o metoda prin care negrii prind maimuţe: o groapă (mică) în care se pun fructe, maimuţele sunt momite acolo, şi lăsate să plece liniştite cu fructele; apoi, se fixează peste groapa cu fructe o scândură cu o gaură prin care trece mâna maimuţei, dar nu o poate scoate cu fructul în pumn; vine maimuţa, apucă fructul, dar când vede că vin oamenii nu poate fugi - n-o duce mintea să dea drumul la fruct şi să poată scăpa astfel. ;-)

Crystal Clear spunea...

Ai auzit cum se manca in Asia, creier de maimuta cu lingurita ? :)

Riddick spunea...

Am auzit că a fost astfel de film, în care arătau faza, dar nu l-am vazut.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: