04 mai 2011

Nu au bătut palma



Au apărut fonflee de presă, cum că Boc şi Blaga "ar fi dat-o la pace", negociind diverse chestii. Divergenţele dintre cele doua echipe, atât privind numărul de delegaţi şi selectarea lor (1400 vs 4000), precum şi procedura de vot - alfabetic, ca de obicei (Blaga), ori pe judeţe (Boc), nu sprijină ideea "blatului". După părerea mea, acum în PDL sunt două partide, şi mare minune ar fi să nu se separe după congres.

Cezar Preda dezminte:

E adevarat ca se poarta negocieri intre tabara Boc si tabara Blaga pentru impartirea functiilor in partid, asa cum a scris presa de astazi?
Nu s-a purtat nicio negociere, poate numai in mintea unora din partid. Va spun sigur ca nu am purtat nicio negociere si nu vom purta nicio negociere. Voturile nu se negociaza, se castiga.

De unde credeti ca apar asemenea informatii despre negocieri, sunt tensiuni in partid?
Chiar azi am vazut o scrisoare de-a lui Stoica, care sfatuieste el sa faca lumea pasi inapoi, generatia domniei sale. Nu stiu, ma infioara lipsa asta de argumente pentru a castiga voturi a taberei domnului Boc. Am vazut ca au avut nevoie de sprijinul presedintelui Romaniei, l-a dat, a spus ca numai pe ei ii sprijina. Apoi, au fost si au spus ca vor curge bani si ca vor fi bani pentru toata lumea. S-au dus peste tot cu Guvernul si au spus ca au sustinerea a 30 de organizatii. Nu inteleg de unde scot temele astea de negocieri, de intelegeri. Eu zic sa isi vada fiecare de dezbaterea pe care trebuie sa o faca pe motiune, ne intalnim in data de 14, militantii si delegatii Partidului Democrat aleg si ne ducem.

Credeti ca cei din tabara domnului Boc sunt speriati de recurg la asemenea atacuri?
Mi se pare atat de mare nesimtirea sa te iei de un coleg si sa-l acuzi ca s-a facut frate cu adversarul politic pentru ca adversarul politic nu ne ataca pe noi, ci ii ataca numai pe ei. Pai pe cine sa atace, pe mine, care nu sunt in Guvern? Eu le dau in fiecare zi cate o dovada din asta ca fac afaceri cu mamica, cu taticul, cu sotia, cu amanta, cu nu mai stiu cine? De ce sa se ia de mine? Credeti ca pentru mine nu e la fel de dusman PSD-ul si adversar ca pentru ei? Lipsa asta de argumente mi se pare infioratoare.

Cine credeti ca e vinovatul principal pentru aceste atacuri?
Oameni care n-au argumente, care s-au catarat deodata in functii de ministri, care n-au trecut prin noroaie, oameni care au ajuns in Partidul Democrat Liberal odata cu puterea, care n-au cunoscut opozitia adevarata, nu stiu ce e aia 2000-2004 si li se pare ca trebuie sa tina cu dintii de puterea asta si de resursele statului, altfel nu imi imaginez cum poti sa arunci asemenea cuvinte si sa jignesti colegi.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un raspuns de bun simt :

"Cine credeti ca e vinovatul principal pentru aceste atacuri?

Oameni care n-au argumente, care s-au catarat deodata in functii de ministri, care n-au trecut prin noroaie, oameni care au ajuns in Partidul Democrat Liberal odata cu puterea, care n-au cunoscut opozitia adevarata, nu stiu ce e aia 2000-2004 si li se pare ca trebuie sa tina cu dintii de puterea asta si de resursele statului, altfel nu imi imaginez cum poti sa arunci asemenea cuvinte si sa jignesti colegi."

Riddick spunea...

Am auzit o chestie - nu ştiu de-o fi adevărată - o metoda prin care negrii prind maimuţe: o groapă (mică) în care se pun fructe, maimuţele sunt momite acolo, şi lăsate să plece liniştite cu fructele; apoi, se fixează peste groapa cu fructe o scândură cu o gaură prin care trece mâna maimuţei, dar nu o poate scoate cu fructul în pumn; vine maimuţa, apucă fructul, dar când vede că vin oamenii nu poate fugi - n-o duce mintea să dea drumul la fruct şi să poată scăpa astfel. ;-)

Crystal Clear spunea...

Ai auzit cum se manca in Asia, creier de maimuta cu lingurita ? :)

Riddick spunea...

Am auzit că a fost astfel de film, în care arătau faza, dar nu l-am vazut.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: