05 mai 2011

Geoană vede un risc în "renaționalizarea politicilor", nu în criză şi efectele ei



Președintele Senatului Mircea Geoană s-a întâlnit, miercuri, cu șeful Parlamentului Greciei, Philippos Petsalnikos.

Cei doi oficiali au discutat și despre stabilirea unor mecanisme prin care Parlamentul Greciei și Senatul României să elaboreze și să implementeze programe de înfrățire. În acest sens, Philippos Petsalnikos a propus implementarea unui astfel de program între cele două instituții și Parlamentul Albaniei. Mai mult, Mircea Geoană a susținut că acest proiect trebuie să includă și forul legislativ din Serbia.
”România și Grecia trebuie să învețe din lecțiile crizei și să găsească un echilibru între soluțiile pentru redresare economică și necesitatea regândirii structurii de organizare și funcționare a statului. În același timp, trebuie să ținem cont de faptul că problemele economice și sociale la nivel intern în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene creează un risc real de renaționalizare a politicilor, ceea ce ar aduce daune majore proiectului european. România și Grecia au o relație naturală și este important să continuăm și să intensificăm cooperarea bilaterală, dar și cooperarea cu aliații și partenerii noștri europeni. Aceste programe de înfrățire instituțională, care funcționează deja la nivel european, ar trebui gândite atât în vederea întăririi relației noastre bilaterale, dar și pentru a promova proiecte comune care să vina în sprijinul unor state din regiunea Balcanilor de Vest, cum ar fi Albania și Serbia, zona de interes reciproc pentru România și Grecia”,  a afirmat Geoană.

Geoană: România și Grecia trebuie să găsească un echilibru pentru redresare economică (e-politic.ro)

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce sa zic !
Sa ne "infratim" cu falimentul Greciei !
"Proletari din toate tarile, uniti-va !"

Crystal Clear spunea...

Cam asa stau lucrurile :
Belgia care n-are guvern, nu mai are nici armata , se preda Olandei, de buna voie si nesilita de nimeni :

http://www.presseurop.eu/ro/content/news-brief-cover/636241-o-armata-comuna-pentru-infrunta-criza-bugetara

Riddick spunea...

Grija lor este "proiectul european", nicidecum România sau românii.

Crystal Clear spunea...

Da, toti,puterea si opozitia la un loc, uniti in cuget si-n simtiri vorbesc numai despre "proiectul european" . Noi , romanii ramanem mana de lucru ieftina, dispretuiti, umiliti, storsi de taxe, impozite ,platind preturi aberante la benzina, gaze, mancare...

Riddick spunea...

Dacă suntem fraieri şi răbdăm, aşa ne trebuie. Aş vrea să văd proteste ale agricultorilor în faţa Reprezentanţei UE în România (ca în alte ţări), nu în faţa Ministerului Agriculturii.

Crystal Clear spunea...

Agricultorii inca n-au priceput ca deja UE decide si nu Min Agriculturii..

Riddick spunea...

Printre miniştrii pe care Piticu' ar vrea sa îi remanieze după congres ar fi şi Valeriu Tabără. I-au "găsit" recent ("România curată") o pseudo incompatibilitate. Dar planul era deja croit să se scape de el.

Crystal Clear spunea...

Eram sigura !
Tipul lupta pentru romani, pentru agricultura noastra.
E foarte nasol !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: