08 aprilie 2011

Pseudodemocraţia transnaţională



Parlamentul European a votat recent o rezoluţie care creează partidelor politice "un statut european". Am mai scris despre aceasta aici. Din raportul europarlamentarului Giannakou (PPE, Grecia), care a iniţiat rezoluţia:
Partidele politice europene joacă un rol semnificativ în promovarea priorităţilor UE, punerea în aplicare a deciziilor UE şi construirea unui mediu mai bun pentru cetăţenii UE.

Partidele politice europene ar trebui să crească conştiinţa politică europeană şi să exprime voinţa cetăţenilor UE. Acest lucru este exprimat în mod clar ca obiectiv principal al lor în Tratatul de la Lisabona, pentru a crea în continuare un "spaţiu politic" la  nivelul UE, o democraţie europeană. Reglementările care se aplică, astfel cum au fost modificate în 2007, oferă cadrul pentru îmbunătăţirea funcţionării partidelor politice europene, fundaţiile lor politice şi pentru finanţarea lor transparentă. Dar până acum nu a existat un statut specific politic sau fiscal care să le reglementeze.



De fapt, "statutul european" permite amestecul (propagandistic, financiar...) familiei politice a unui partid dintr-un stat membru al UE în viaţa politică din acel stat. Şi de obicei, nu în interesul cetăţenilor acelui stat.

Europarlamentarii "noştri" au votat pentru rezoluţie, în unanimitate, ca oile.

Inclusiv "patriotul" CVT, inclusiv "conservatorul" TRU. Renate Weber a absentat, că vota şi ea.


Nu a fost unanimitate la Parlamentul european. Situaţia arată aşa:

 

Total membri: 733

Votanţi: 675


Voturi pentru:
560


Voturi împotrivă:
93


Abţineri:
22

Absent:

0

Nu a votat:

61

Motivat:

0

Grup Pentru Împotrivă Abţineri Total
prezenţi
Total
absenţi
Total
non votanţi
Total
motivaţi
Total
membri
Coeziune
ALDE/ADLE 75 0 1 76 0 8 0 84 98.03%
ECR 1 49 0 50 0 5 0 55 97.00%
EFD 5 11 9 25 0 4 0 29 16.00%
EPP 236 2 5 243 0 22 0 265 95.68%
Greens/EFA 46 1 0 47 0 8 0 55 96.81%
GUE-NGL 14 10 6 30 0 4 0 34 20.00%
NI 8 18 0 26 0 2 0 28 53.85%
S&D 174 0 1 175 0 8 0 183 99.14%

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

La una din conferintele ISP-KAS tinuta de C.Avramescu acesta a evidentiat faptul ca atunci cand un parlamentar este ales in regiunea sa ( local, sau national) promite anumite lucruri alegatorilor. Dupa ce este ales ca sa decida la un nivel superior ( Parlament European) este foarte normal ca sa voteze legi care sunt impotriva comunitatii care l-a ales, pentru ca interesul intregului primeaza in fata interesului regional.
La momentul respectiv n-am inteles de ce C Avramescu a accentuat atat de mult acest aspect.Acum inteleg .
Europarlamentarii romani pot vota linistiti impotriva intereselor Romaniei.
Nimeni nu le poate face nimic. « Se comporta by the book »......

Crystal Clear spunea...

Excelent discursul din video!
UE va folosi banii ca sa indoctrineze populatia pentru a cumpara

Crystal Clear spunea...

Ce inseamna "Coeziune" in tabelul de mai sus ?

Riddick spunea...

"Coeziunea" bănuiesc că reprezintă tendinţa de a adopta un anumit vot, la grup, sau la stat, după caz.

Riddick spunea...

Avramescu e un simulant, l-am dibuit destul de târziu.

Crystal Clear spunea...

Avramescu : "money, money, money"


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: