14 martie 2011

Paranoia PPE - legalizarea dictaturii la nivel european prin reglementarea POLITICĂ a regimului de funcţionare a partidelor



http://www.strobes-r-us.com/admin/images/closeup_images/animatedbar.gif

PPE (Partidul Popular European) este o grupare din Parlamentul European mai sinistră decât socialiştii (PES), liberalii de stânga (ALDE) sau comuniştii camuflaţi drept "verzi" (ecologişti), întrucât pozează în (euro)partid de dreapta, primind (în bună parte) voturile de la electoratul de dreapta, dar de fapt formând majoritatea la Parlamentul European împreună cu stânga. Toate nemerniciile mari (cea mai mare fiind Tratatul de la Lisabona) au trecut cu voturile PPE. Practic, opoziţia este formată doar din grupurile ECR (conservatorii) şi EFD (euroscepticii), plus unii europarlamentari din PPE ori independenţi, care nu au uitat că au ajuns acolo pe voturile conaţionalilor lor, şi că lor trebuie să le reprezinte interesele, nu unei mafii transnaţionale şi transpartinice.

În 2009, din PPE a plecat partidul conservator din Marea Britanie, şi se pare că vor mai urma şi altele. În unele state (Germania, de exemplu, cu noul partid Freiheit), politicieni din partide afiliate la PPE formează partide noi, care să asculte de vocea cetăţeanului, nu de ce vrea Bruxellesul.

Pe site-ul PPE a apărut un articol care arată cum un europarlamentar PPE (care lucrează la Comisia pentru Afaceri Constituţionale) vrea să introducă noi reglementări POLITICE privind funcţionarea şi organizarea partidelor politice la nivel european. De fapt, se urmăreşte suprimarea acelor partide care contestă dogma europeistă, care nu se aliniază minciunii difuzată în mase şi conformismului, propagandei europeiste.

Articolul, în traducere (atenţie la termenii evidenţiaţi, veţi observa foarte clar ce agendă se urmăreşte - desfiinţarea statelor-naţiune, primul pas fiind europartidele şi euroregiunile):

Un statut european pentru partidele politice europene
 

Îmbunătăţirea eficienţei şi transparenţei

autor: Theo Georgitsopoulos (Grecia)

Partidele politice europene joacă un rol semnificativ în promovarea priorităţilor UE, punerea în aplicare a deciziilor UE şi construirea unui mediu mai bun pentru cetăţenii UE. În prezent, există zece partide politice la nivel european, unul dintre ele fiind Partidul Popular European, format în 1976. Dar au existat unele critici privind normele care le reglementează. Europarlamentarul grec, Marietta Giannakou, a întocmit o evaluare a situaţiei lor de azi şi doreşte să consolideze sistemul partidelor politice europene. Ea observă faptul că partidele politice europene, aşa cum sunt în prezent, nu sunt în măsură să îşi joace pe deplin rolul lor. Deci, ea cere adoptarea unui statut juridic special, uniform, la nivel european, pentru partidele politice europene şi fundaţiile lor, permiţându-le să dobândească personalitate juridică în temeiul legislaţiei UE. Adoptarea acestui statut ar fi un prim pas în îmbunătăţirea cadrului lor de reglementare.

Cadrul juridic


Partidele politice europene ar trebui să crească conştiinţa politică europeană şi să exprime voinţa cetăţenilor UE. Acest lucru este exprimat în mod clar ca obiectiv principal al lor în Tratatul de la Lisabona, pentru a crea în continuare un "spaţiu politic" la  nivelul UE, o democraţie europeană. Reglementările care se aplică, astfel cum au fost modificate în 2007, oferă cadrul pentru îmbunătăţirea funcţionării partidelor politice europene, fundaţiile lor politice şi pentru finanţarea lor transparentă. Dar până acum nu a existat un statut specific politic sau fiscal care să le reglementeze.

Marietta Giannakou răspunde în Parlamentul European, la Comisia pentru Afaceri Constituţionale, de redactarea unei evaluări a regulamentului existent şi de propuneri pentru a încorpora noi recomandări din partea Secretarului General al Parlamentului European. Ea este în favoarea unor modificări care vor simplifica funcţionarea organizaţională a partidelor politice europene şi care vor conduce la crearea unui sistem de partide transnaţional.

Raportul Giannakou


Numai partidele naţionale sau regionale trebuie să aibă dreptul să înfiinţeze un partid politic european. Recunoaşterea reprezentanţilor aleşi la nivel regional ar trebui să fie păstrată doar pentru regiunile cu puteri legislative. Mai mult, un partid politic european ar trebui să fie reprezentat de cel puţin un membru în Parlamentul European spre a fi eligibil pentru finanţare. Printre alte modificări, Giannakou consideră că sistemul actual de subvenţii este inadecvat şi solicită crearea unui nou titlu în regulamentul financiar consacrat în mod specific finanţării partidelor politice europene şi fundaţiilor. Ea consideră că abilitatea unui partid de a se auto-finanţa este un semn al vitalităţii sale şi vrea să ridice limita actuală a donaţiilor de la 12.000 de euro la 25.000 Euro, cu menţionarea obligatorie a donatorului.

Un statut european


Toate propunerile din raportul său sunt orientate spre o structură organizaţională mai bună şi vizează mai multă eficienţă în rolul activ al partidelor politice la nivelul UE. Elementul cheie al raportului ei este cererea pentru un statut european pentru partidele politice europene în conformitate cu legislaţia UE, ceva deja prevăzut în regulamentul modificat, iar acum este momentul pentru a deschide calea pentru adoptarea sa. Giannakou stabileşte liniile directoare şi principiile generale în care partidele politice europene şi fundaţiile lor ar trebui să acţioneze în viitor.



"Nu există o comunitate reală a oamenilor din Europa. Există francezi, cehi, germani, polonezi..."

"Pentru mine, alegerile europene nu sunt necesare. Statul naţional este instituţia crucială in Europa, nu Bruxelles-ul sau Comisia Europeană", a susţinut el, în cadrul unui dejun organizat la Paris cu ocazia publicării versiunii franceze a cărţii sale "Planeta Albastră în lanţuri verzi", în care contestă pericolul încălzirii globale.

"Libertatea este cea periclitată. Climatul este bine", a afirmat preşedintele Cehiei, ţara care asigură preşedinţia turnantă a UE. În opinia sa, încălzirea climatică nu este "nici globală", "nici importantă" şi nici "exclusiv provocată de om".

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Te crucesti pana unde au putut ajunge.
Asa ceva se discuta si la ISP acum vreun an,pentru ca apoi ISP sa fie primit in reteaua institutelor populare europene care elaboreaza politica PPE.
Exista clar o strategie si o tactica de transformare a partidelor nationale in transnationale.
De observat cum in articol este subliniat rolul fundatiilor.Sunt puse pe picior de egalitate cu partidele.
Ingerinta KAS in ISP care se presupune ca elaboreaza linia politica a PDL este un exemplu graitor.

Este incredibil ceea ce se intampla sub ochii nostri !

Riddick spunea...

Congresul trebuie să clarifice definitiv şi regimul KAS în colaborarea cu PDL: partener sau Big Brother (aş prefera o relaţie reciprocă de ignorare politicoasă). Atenţie la Frunzăverde, el pare a fi veriga spre PPE.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles ca scopul este folosirea banilor europeni de catre mafia transnationala si transpartinica.

"Last week the two largest groups in the Parliament, the EPP and the Socialists, were so keen to avoid the embarrassment of Ms Andreasen being given office that they broke with convention and insisted that the vote be held in secret. After she was duly rejected by 20 votes to nine, the leaders of the two groups were seen celebrating in the bar with champagne. It would never do for the budget committee to elect someone whose desire is to see the European Commission made honest. "

Crystal Clear spunea...

V Stoica este si el o veriga importanta.
El verifica clauzele contractuale ale colaborarii


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: