27 aprilie 2011

Evenimentul zilei preia clişeele anti-Orbán



Numit de unii oficiosul (cu aluzie la PDL), Evenimentul zilei are de fapt o agendă mai extinsă. Susţinerea sa pentru "secta" aşa-zis reformistă din PDL este conjuncturală.

Articolul apărut azi, EDITORIALUL EVZ: Iubitul lor conducător, reia o serie de clişee care s-au lansat pe piaţă în legătură cu noua Constituţie a Ungariei:
Constituţia a fost votată de majoritatea de două treimi pe care FIDESZ şi satelitul său creştin-democrat o deţin în parlament, şi promulgată de preşedintele Pal Schmitt, fost nomenclaturist comunist care şi-a descoperit recent valorile de dreapta, propulsat în funcţie de acelaşi Orban Viktor.

Noua constituţie, criticată pentru că ar ridica ideologia partidului de guvernământ de dreapta la nivel de doctrină de stat, ar fi urmat, potrivit intenţiilor declarate ale premierului, să rupă definitiv Ungaria de trecutul comunist. Dar poate că dorinţa lui Orban a fost atât de arzătoare încât constituţia a căzut în cealaltă extremă, din moment ce-i îngrijorează pe oficialii de la Berlin. Constituţia, şi nu legea presei, blamată în UE pentru că limitează libertatea de exprimare, i-a făcut pe comentatorii televiziunii publice germane să exclame: "Ungaria e o ruşine a Europei!".

Ceea ce-i îngrijorează pe politicienii europeni este puterea precedentului. Şi alte guverne ar putea merge pe calea deschisă de Orban. Adică să profite financiar de UE, dar să acţioneze, pe plan intern, contrar valorilor democratice europene. Şi alţi populişti de dreapta sau de stânga ar putea răspunde precum Orban Viktor: "Astăzi nu vom mai permite nimănui să ne dicteze, de la Bruxelles sau din altă parte". Politica dusă de Orban Viktor în Ungaria este o lecţie, în primul rând pentru alegători. Când unui partid îi este dăruită o majoritate de două treimi din parlament, domnia majorităţii - regulă a democraţiei - se poate oricând transforma într-o dictatură a majorităţii.
Ceea ce-i îngrijorează pe politicienii europeni este trezirea popoarelor Europei şi desfiinţarea EuroBabelului.

Iar "ziarişti" precum autoarea articolului, Ioana Lupea, sunt instrumente ale acestor politicieni. După ce i-a luat un interviu lui George Soros, a devenit redactor-şef adjunct la Evenimentul zilei.


"Tell 'em where to go, Mr Orbán !"

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ioana Lupea este o mare nemernica !
Tot aparea pe la ISP ,batandu-se pe burta cu C Avramescu si alti "consilieri", toti fiind sectanti.

"She is part o the plan"

Riddick spunea...

Au blogul "Kiseleff" mai mulţi de la Ev z, si mai scrie şi la "România curată".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: