04 aprilie 2011

Chinezii vor să cumpere acţiuni la Transelectrica şi EnergoNuclear



Tot îi aştepta Baconschi...


Chinezii intra pe piata energiei din Romania

Transelectrica a intrat in vizorul SGCC: State Grid Corporation of China este prezenta in topul Forbes 2010 al celor mai mari zece firme la nivel mondial, fiind considerata cel mai mare furnizor de utilitati la nivel mondial. O alta companie din Extremul Orient, China Huadian, si-a exprimat interesul pentru intrarea in actionariatul EnergoNuclear.

"State Grid Corporation of China a prezentat Ministerului Economiei o oferta, inclusiv financiara, pentru cumpararea intregului pachet de 15% din actiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intentioneaza sa il plaseze pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an", au declarat pentru Mediafax surse apropiate discutiilor.

SGCC are peste 1,5 milioane de angajati si a ocupat anul trecut pozitia a opta in topul Forbes al celor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri la nivelul anului 2009 de 184,5 miliarde de dolari. Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transelectrica, va plasa la BVB actiuni reprezentand cate 15% din capitalul companiei.

Transelectrica este controlata de Ministerul Economiei, care detine 73,6% din titluri, in timp ce Fondul Proprietatea are 13,5% din capital.

O alta companie chineza, China Huadian, si-a exprimat interesul pentru intrarea in actionariatul EnergoNuclear, societate care deruleza proiectul de patru miliarde de euro al constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.

Capitalul.ro

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu vezi ca urmatorul refren la moda este :
"Dreptate si ratiuni de stat" si ca putem fi "generosii naivi" care avem "idealuri pure".

Maine poimaine aflam ca Basescu are aceeasi Agenda 21 cu Iliescu- tot din "Ratiuni de stat"


http://www.europalibera.org/content/blog/3545984.html

Riddick spunea...

Şi Ceauşescu era plin de idealuri lângă zidul de la Târgovişte.

Crystal Clear spunea...

Ratiuni de stat pentru disparitie stat

John Galt spunea...

"Cap de pod", asa se cheama manevra asta.

Urmatorul pas este trimiterea unor trupe de "elita" pentru a proteja investitia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: