04 aprilie 2011

Chinezii vor să cumpere acţiuni la Transelectrica şi EnergoNuclear



Tot îi aştepta Baconschi...


Chinezii intra pe piata energiei din Romania

Transelectrica a intrat in vizorul SGCC: State Grid Corporation of China este prezenta in topul Forbes 2010 al celor mai mari zece firme la nivel mondial, fiind considerata cel mai mare furnizor de utilitati la nivel mondial. O alta companie din Extremul Orient, China Huadian, si-a exprimat interesul pentru intrarea in actionariatul EnergoNuclear.

"State Grid Corporation of China a prezentat Ministerului Economiei o oferta, inclusiv financiara, pentru cumpararea intregului pachet de 15% din actiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intentioneaza sa il plaseze pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an", au declarat pentru Mediafax surse apropiate discutiilor.

SGCC are peste 1,5 milioane de angajati si a ocupat anul trecut pozitia a opta in topul Forbes al celor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri la nivelul anului 2009 de 184,5 miliarde de dolari. Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transelectrica, va plasa la BVB actiuni reprezentand cate 15% din capitalul companiei.

Transelectrica este controlata de Ministerul Economiei, care detine 73,6% din titluri, in timp ce Fondul Proprietatea are 13,5% din capital.

O alta companie chineza, China Huadian, si-a exprimat interesul pentru intrarea in actionariatul EnergoNuclear, societate care deruleza proiectul de patru miliarde de euro al constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.

Capitalul.ro

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu vezi ca urmatorul refren la moda este :
"Dreptate si ratiuni de stat" si ca putem fi "generosii naivi" care avem "idealuri pure".

Maine poimaine aflam ca Basescu are aceeasi Agenda 21 cu Iliescu- tot din "Ratiuni de stat"


http://www.europalibera.org/content/blog/3545984.html

Riddick spunea...

Şi Ceauşescu era plin de idealuri lângă zidul de la Târgovişte.

Crystal Clear spunea...

Ratiuni de stat pentru disparitie stat

John Galt spunea...

"Cap de pod", asa se cheama manevra asta.

Urmatorul pas este trimiterea unor trupe de "elita" pentru a proteja investitia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: