04 aprilie 2011

Chinezii vor să cumpere acţiuni la Transelectrica şi EnergoNuclear



Tot îi aştepta Baconschi...


Chinezii intra pe piata energiei din Romania

Transelectrica a intrat in vizorul SGCC: State Grid Corporation of China este prezenta in topul Forbes 2010 al celor mai mari zece firme la nivel mondial, fiind considerata cel mai mare furnizor de utilitati la nivel mondial. O alta companie din Extremul Orient, China Huadian, si-a exprimat interesul pentru intrarea in actionariatul EnergoNuclear.

"State Grid Corporation of China a prezentat Ministerului Economiei o oferta, inclusiv financiara, pentru cumpararea intregului pachet de 15% din actiunile Transelectrica pe care Ministerul Economiei intentioneaza sa il plaseze pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an", au declarat pentru Mediafax surse apropiate discutiilor.

SGCC are peste 1,5 milioane de angajati si a ocupat anul trecut pozitia a opta in topul Forbes al celor mai mari 500 de companii din lume, cu venituri la nivelul anului 2009 de 184,5 miliarde de dolari. Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transelectrica, va plasa la BVB actiuni reprezentand cate 15% din capitalul companiei.

Transelectrica este controlata de Ministerul Economiei, care detine 73,6% din titluri, in timp ce Fondul Proprietatea are 13,5% din capital.

O alta companie chineza, China Huadian, si-a exprimat interesul pentru intrarea in actionariatul EnergoNuclear, societate care deruleza proiectul de patru miliarde de euro al constructiei reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.

Capitalul.ro

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu vezi ca urmatorul refren la moda este :
"Dreptate si ratiuni de stat" si ca putem fi "generosii naivi" care avem "idealuri pure".

Maine poimaine aflam ca Basescu are aceeasi Agenda 21 cu Iliescu- tot din "Ratiuni de stat"


http://www.europalibera.org/content/blog/3545984.html

Riddick spunea...

Şi Ceauşescu era plin de idealuri lângă zidul de la Târgovişte.

Crystal Clear spunea...

Ratiuni de stat pentru disparitie stat

John Galt spunea...

"Cap de pod", asa se cheama manevra asta.

Urmatorul pas este trimiterea unor trupe de "elita" pentru a proteja investitia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: