09 martie 2011

Marine Le Pen: "Jacques Chirac nu va fi judecat niciodată"



Doar nu vă puteţi închipui că ar putea fi condamnat unul dintre tartorii "Europei Unite"... Nici vorbă să ajungă în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru masacrarea civililor din Coasta de Fildeş (2002-2007).


Preşedinta Frontului Naţional (FN, de extrema-dreaptă) din Franţa, Marine Le Pen, a afirmat că fostul preşedinte francez Jacques Chirac, al cărui proces a fost amânat marţi, nu va fi judecat niciodată, a relatat miercuri canalul internaţional de televiziune France 24.

''Cred că Jacques Chirac nu va fi judecat niciodată. Este obiectivul acestei operaţiuni. Încă o dată sistemul gestionează prost, dar se apără bine. Este o măciucă pentru cetăţenii de rând, impunitate pentru 'grei' şi laxism pentru adevăraţii delincvenţi'', a declarat preşedinta FN.

Tribunalul corecţional din Paris a decis marţi amânarea procesului lui Jacques Chirac în dosarul referitor la presupuse locuri de muncă fictive de la Primăria Parisului.

Întrebată în legătură cu creşterea sa în sondaje şi dificultăţile actuale ale FN, dna Le Pen a estimat că opinia publică ''judecă pomul după roadele sale''. ''Or, roadele UMP /Uniunea pentru o Mişcare Populară, partidul de guvernământ, al preşedintelui Nicolas Sarkozy/ sunt stricate'', ''stricate de eşec, promisiuni neonorate, miniciuni şi de lipsă de integritate'', a declarat preşedinta FN, adăugând: ''Fie ca francezii să se debaraseze de această castă care n-are nimic spectaculos''.

AGERPRES 


>> Marine Le Pen: "Jacques Chirac ne sera jamais jugé"

>> « L’UMP est au bord de l’explosion » selon un ministre

>> Le procès de l'ex-président Jacques Chirac reporté

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Chiar daca il judeca iese nevinovat.
Ca si Iliescu

Riddick spunea...

Foarte bună comparaţia. Lui Ilici i s-a garantat imunitatea la Malta. Ce-i drept, nu de români.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: