24 martie 2011

Încă un motiv pentru care Piticul trebuie debarcat la congres



ŞEDINŢĂ DE GUVERN COMUNICAT DE PRESĂ IV

Guvernul a adoptat, prin Memorandum, participarea României la Pactul pentru euro, având în vedere obiectivul ţării de aderare la zona euro

Nu vezi că eşti defect ?
Guvernul a adoptat, astăzi, participarea României la Pactul pentru euro, care are ca obiectiv promovarea ocupării forţei de muncă, a competitivităţii, consolidarea sustenabilităţii finanţelor publice, precum şi creşterea stabilităţii financiare în zona euro şi în Uniunea Europeană, a declarat, la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

'În cadrul Summit-ului Eurozone din 11 martie, statele membre ale zonei euro au adoptat Pactul pentru euro, care stabileşte o coordonare mai strânsă a politicilor economice destinate creşterii competitivităţii şi convergenţei. Pactul este, practic, un exerciţiu de coordonare a politicilor economice a statelor din zona euro, dar România este direct interesată, având în vedere obiectivul său de aderare la zona euro şi la moneda euro. De asemenea, decizia a avut în vedere şi amplul program de reformă promovat prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială' a declarat Ioana Muntean.

Pactul va fi prezentat Consiliului European din 24-25 martie 2011, pentru ca statele membre care nu fac parte din zona euro să indice dacă doresc să adere, cum este şi cazul României, a precizat Muntean.

În acelaşi timp, statele membre din zona euro, vor indica primele măsuri pe care se angajează să le pună în aplicare, în temeiul Pactului, în cursul anului următor.

'În conformitate cu concluziile Summit-ului Eurozone din 11 martie, nu se aşteaptă din partea statelor membre din afara zonei euro prezentarea, în cadrul reuniunii Consiliului European din 24-25 martie 2011, a măsurilor concrete pe care acestea le vor avea în vedere, în cadrul Pactului', a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Biroul de presă


6 comentarii :

Riddick spunea...

"Poooot să-ţi fac guvern penal

Pot să-ţi fac un leu letal

Că-s pitiiic geniaaal,

's geniaaal..."

Crystal Clear spunea...

Ce inseamna sa fii prost, sa nu pricepi NIMIC din ceea ce se intampla in jurul tau si sa ai consiliera pe Andrea Vaaaaaasss !

Ieri Basescu era surprins ca "avem probleme in UE"

Sa vezi ce probleme va avea in Romania !

Cata superficialitate !

Crystal Clear spunea...

Ce inseamna : "Guvernul a adoptata un Memorandum" ?

Adica ne-a decis noua schimbarea monedei?

Nu trebuie Referendum ?

Riddick spunea...

Nu e superficialitate, e cu intenţie.

Ar trebui să fie un mare semnal de alarmă pentru cei care încă mai gândesc. Trebuie un partid nou, din păcate va fi operaţional doar pentru 2016 ori pentru eventualele anticipate de după 2012.


Nu ai ce să faci cu partidele actuale, sunt filoxerate.

USL vine cu un proiect de constituţie scary (republică parlamentară, împărţire pe regiuni). Dacă vor avea 2/3 în viitorul parlament (împreună cu alţii, desigur), vor falsifica referendumul ca în 2003(au lungit referendumul si a doua zi, ca să declare că au venit peste 50% - FALS !).

Memorandumul l-au făcut peste capul nostru.

Riddick spunea...

La schimbarea monedei nu mai trebuie referendum, au introdus în Constituţie în 2003 o clauză (Art. 137 p. 2) cum că trecerea la "moneda comună a Uniunii Europene" (aşa e formulat, nu se hotarâse denumirea euro, încă) se face prin lege organică.

Crystal Clear spunea...

Asa este ,toate partidele au filoxera.
Si membri mai in varsta dar si cei tineri

Nu-i intereseaza sa intelega politica in mod corect.

Da, partid nou, dar cu oameni care gandesc in profunzime !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: