24 martie 2011

Boureanu: În PDL se simte nevoia de schimbare fie la Guvern, fie la partid



Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în PDL "se simte nevoia de o schimbare, fie la Guvern aşa cum a propus şeful statului, fie la partid", pentru că "e nevoie de un suflu nou care să ţină partidul şi coaliţia împreună". 

În legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora şeful statului i-a spus premierului Emil Boc că o să piardă majoritatea şi că o să propună un premier independent, Cristian Boureanu consideră că este atributul preşedintelui ţării să nominalizeze premierul, "iar opţiunea acestuia pentru un premier tehnocrat a fost deja exprimată".

"În acelaşi timp, PDL are obligaţia să păstreze această majoritate împreună cu aliaţii săi astfel încât o eventuală schimbare de premier să asigure menţinerea reformelor din anul 2010 şi continuarea proiectelor în 2011 şi 2012 printr-o majoritate unită şi puternică . În PDL se simte nevoia de o schimbare fie la Guvern aşa cum a propus preşedintele, fie la partid, pentru că e nevoie de un suflu nou care să ţină partidul şi coaliţia împreună ", a apreciat Cristian Boureanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

Mediafax

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: