24 martie 2011

Boureanu: În PDL se simte nevoia de schimbare fie la Guvern, fie la partid



Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în PDL "se simte nevoia de o schimbare, fie la Guvern aşa cum a propus şeful statului, fie la partid", pentru că "e nevoie de un suflu nou care să ţină partidul şi coaliţia împreună". 

În legătură cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora şeful statului i-a spus premierului Emil Boc că o să piardă majoritatea şi că o să propună un premier independent, Cristian Boureanu consideră că este atributul preşedintelui ţării să nominalizeze premierul, "iar opţiunea acestuia pentru un premier tehnocrat a fost deja exprimată".

"În acelaşi timp, PDL are obligaţia să păstreze această majoritate împreună cu aliaţii săi astfel încât o eventuală schimbare de premier să asigure menţinerea reformelor din anul 2010 şi continuarea proiectelor în 2011 şi 2012 printr-o majoritate unită şi puternică . În PDL se simte nevoia de o schimbare fie la Guvern aşa cum a propus preşedintele, fie la partid, pentru că e nevoie de un suflu nou care să ţină partidul şi coaliţia împreună ", a apreciat Cristian Boureanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că, dacă se pierde majoritatea în Parlament, soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.

Mediafax

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: