04 martie 2011

Atins de senilitate, la cei 81 de ani, Iliescu se crede Alexandre Dumas (Curentul)



Iliescu şi-a serbat ieri ziua de naştere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, la hotel, unde s-a pus de un zaiafet de zile mari, mai ceva ca la paranghelia de la ziua lui Vanghelie de săptămâna trecută, unde Ilici a fost servit personal de Mircea Dinescu, ospătarul de suflet al lui Ion Iliescu, devenit poetul-cârnăţar, din „poetul-portofel“, cum l-a numit inspirat CTP.
Bătrânul criminal o ţine din petrecere în petrecere de o bucată de timp încoace, iar alegerea hotelului ca loc de benchetuială spune multe, dacă ne gândim la opţiunea utilizării unui alt hotel de către nebunaticii Negoiţă, Ponta şi Băniciou, care s-au pus pe selectat tinere domnişoare pentru TSD, examinându-le prioritar desuurile şi calităţile corporale. Posibil ca noua generaţie de pesedişti să-i fi livrat oarece idei cu reverberaţie libidinală întemeietorului lupanarului PSD, iar după o cinzeacă sau mai multe, Tataia să fi urcat la cameră cu vreo demoazelă încinsă bine de intensitatea trăirilor socialiste ale lui Ilici, masculul alfa al PSD, gata oricând să-şi intromisioneze sinergic ceva, orice, în meandrele concretului.
Elementul bahic a fost optim contrabalansat de lansarea unui nou volum, al nu-ştiu-câtelea, scris de Iliescu personal, intitulat - stupefiant - „După 20 de ani“, exact ca romanul cu acelaşi nume al celebrului scriitor al copilăriei noastre, Alexandre Dumas. Plagiatul nu este o noutate în lumea literară, până şi Andrei Pleşu a fost acuzat că şi-a „împrumutat“ numele unicei sale broşuri, ceea ce l-a făcut pe fostul deţinut politic Adrian Marino, important eseist, critic, istoric şi teoretician literar român, laureat al premiului Herder, să-l demaşte drept un „moralist cu lipsă la cântar - cu o operă destul de subţire -, care împrumută de la alţii titlul unei cărţi („Minima moralia“) fără s-o declare“. Titlul cărţişoarei de căpătâi a lui Pleşu îi aparţinea lui Theodor Adorno, mare filosof german, care a scris „Minima moralia“ în exilul său american, între 1944 şi 1947.
Încurajat probabil de modelul Pleşu, fostul său conviv de la Tescani, pe când punea la cale conspiraţii moscovite alături de Virgil Măgureanu, Ion Iliescu şi-a aşternut cu neruşinarea-i tipică numele pe o carte care va stârni haos şi confuzie în biblioteci, datorită titlului furat de la Alexandre Dumas. [...] >> Atins de senilitate, la cei 81 de ani, Iliescu se crede Alexandre Dumas

4 comentarii :

Teacheru spunea...

Nu e de mirare ca se crede Dumas, cand unii din "Societatea Civila" il vad ca pe un titan al politicii post-decembriste. Longevitatea nu iti da neaparat masura valorii, ca sa nu mai vorbim de argumentul "Sarac si cinstit".

Anonim spunea...

ILIESCU ESTE STUPID;

F: INTERESANT CÄ A AJUNS; SÄ FIE GARANTAT DE VANGHELIE:

NU AU BANI PT: CHIRII; DAR PORCII PSD, FAC BAIRAMURI

PSD; SATRÄ INPUTZITÄ:

Teacheru spunea...

M-am gandit sa-l ajut si eu cu lansarea:
http://teacheru.blogspot.com/2011/03/ion-iliescu-dupa-20-de-ani-tot-bolsevic.html

Riddick spunea...

Ce greţos a fost Dinescu pe post de "bucătar" la paranghelie...

Era în combinaţia din decembrie '89 (ca şi Pleşu, Caramitru...). Nu a apărut aiurea interviul lui din 1989 pentru ziarul francez de stânga "Liberation".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: