11 martie 2011

Acum vor zice şi de Bukovsky că este "fascist"



Vladimir Bukovsky, fost disident sovietic, a avertizat, cu ani în urmă, despre pericolul degenerării UE într-o dictatură tehnocratică transnaţională. Şi nu atât degenerare, cât ţinta finală, proiectul paranoic Statul Europa.

Preşedintele partidului Jobbik (naţionalist, din Ungaria), spune cu subiect şi predicat care este soluţia pentru fostele state socialiste, dintre care unele sunt membre ale UE - constituirea unui bloc regional (care ar fi ameninţat cu strivirea între tovarăşii germani şi ruşi...):

Preşedintele partidului ungar de extremă dreaptă Jobbik, Vona Gabor, afirmă că Uniunea Europeană nu are viitor, iar statele central şi est-europene, foste socialiste, ar trebui să colaboreze şi să îşi susţină împreună interesele, pentru a putea supravieţui destrămării UE.

Vona Gabor a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, despre o structură formată din statele central şi est-europene, foste socialiste, ultimele intrate în Uniunea Europeană, susţinând că este inevitabil ca acestea să colaboreze, întrucât nu au nicio şansă singure, iar UE s-ar putea destrăma, structura federală a Uniunii nefiind adecvată.

"UE a fost înfiinţată de ţările vestice, ca ideile lor să fie cât mai bine reprezentate. Deşi Europa Centrală şi de Est face momentan parte din această Uniune, ideile de bază nu s-au schimbat şi cu Tratatul de la Lisabona au devenit şi mai puternice, mai sensibile. În acest moment, din această perspectivă, ţările vestice profită de divergenţele din această regiune, a Estului şi Centrului Europei, pentru a-şi promova propriile interese şi a deveni şi mai puternice în sânul UE. Ţările din Centrul şi Estul Europei au prea multe probleme pentru ca una din aceste ţări să le poată susţine în faţa celorlalte state şi, de aceea, Jobbik consideră că aceste ţări trebuie să-şi spună împreună problemele, să aibă un punct de vedere corect", a spus el.

Vona a apreciat că Uniunea Europeană nu are viitor, iar Tratatul de la Lisabona ar putea duce chiar la destrămarea sa.

"Primul pas ar fi ca aceste state est-europene să discute care le sunt interesele comune. Noi credem că Tratatul de la Lisabona ar putea duce la destrămarea UE, trebuie să fim pregătiţi, să nu cădem singuri în prăpastie. Noi am putea supravieţui, dacă avem o colaborare între statele noastre. Dacă se destramă UE, statele estice n-ar avea şanse singure. E inevitabil să colaborăm", a declarat Vona.

El a spus că Jobbik vede un viitor al UE "tragic", pentru că ideea unei structuri federale a Uniunii, similară SUA, este inadecvată Europei, care are naţiuni vechi de sute de ani.

"Vedem tragic viitorul Uniunii Europene. Considerăm că UE este, de fapt, un fel de State Unite Europene şi, din punctul meu de vedere, nu are viitor real. Jobbik susţine ideea naţională comună, şi nu cea federală, care există în SUA, consideră că acolo funcţionează anumite aspecte ce aici în Europa nu funcţionează, pentru că aici există naţuni şi state vechi de sute de ani. Deşi pare probabil interesant acest lucru spus de vocea preşedintelui Jobbik, dacă Germania şi Franţa şi-au putut rezolva problemele vechi de mai mulţi ani după cel de al doilea război mondial, şi ţările din Centrul şi Estul Europei pot face acest lucru. Înainte să apară aceste ţări la forurile de decizie din UE, considerăm că aceste ţări trebuie să se pună de acord în anumite probleme, iar pe urmă să înfiinţeze o structură, foruri pentru ca, în cazul unei eventuale destrămări a UE, aceste ţări să nu se piardă", a spus el.

Vona a fost susţinut şi de vicepreşedintele Parlamentului ungar Balczo Zoltan, membru al Jobbik, care a precizat că partidul vorbeşte despre ţările post-socialiste care au aderat la UE şi au ajuns să aibă un rol secundar în cadrul Uniunii, indicatorii lor economici devenind din ce în ce mai proşti, în timp ce profitul ţărilor occidentale este "extras" din aceste ţări.

El a precizat că această idee de colaborare se va materializa în propuneri înaintate la nivelul ministerelor de Externe ale celorlalte state vizate de această colaborare.

Mediafax

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Balco Zoltan a precizat că partidul vorbeşte despre ţările post-socialiste care au aderat la UE şi au ajuns să aibă un rol secundar în cadrul Uniunii, indicatorii lor economici devenind din ce în ce mai proşti, în timp ce profitul ţărilor occidentale este "extras" din aceste ţări"

Vezi, aici e aici !
Despre sclavia din Romania vorbesc chiar occidentalii:este cea mai rentabila in Europa.
Eu de cand tot spun asta.Simt pe pielea mea.

"PricewatershouseCoopers (PwC) ajunge la concluzia că “rentabilitatea capitalului uman” în România este cea mai mare din Eu­ropa"..
.."Concret, este vorba de profi­tul brut generat de fiecare salariat pentru fiecare unitate monetară (euro, dolar sau leu) plătită de angaja­tor ca remuneraţie. În cifre este vorba de faptul că fiecare salariat român aduce companiei în medie 5.900 de euro pe an, faţă de 5.200 de euro cât reprezintă profitul mediu anual adus de un salariat vest-european.

Şi pentru că, prin aceste precizări, nu se poate cădea în eroare, putem afirma fără ezitare că, dacă vreun marxist de dinaintea sau unul rămas după căderea comunismului în Estul Europei ar vedea studiul, ar spune fără echivoc că “exploatarea omului de către om” în România este cea mai cruntă din toată Europa"

http://www.stareapresei.ro/pwc-rentabilitatea-capitalului-uman-cea-mai-mare-din-europa-in-romania-18455.html

Riddick spunea...

Cetăţeanul mediu (urban, atenţie) din România este peste cel mediu din "vechea" UE.

Este diferenţa dintre peştii de iaz (de crescătorie) şi peştii care au evoluat prin selecţie naturală, în ape cu peşti răpitori.

Crystal Clear spunea...

Romanul urban,calificat( cel putin la acelasi nivel cu occidentalul, daca nu chiar mai calificat) e platit mai prost ,pentru ca a crescut in iaz si nu stie sa lupte.
Moare mai repede dar aduce profit mai mare corporatiei,fata de occidentalul urban trecut prin ciur si darmon...
Ai dreptate cu selectia naturala.
Cunosc niste yesmani olandezi absolut machiavelici, cu salarii imense si care calca in strachini mai tot timpul( pentru ca nu sunt specializati intr-un anumit domeniu )dar sunt tinuti in firma din orgoliu occidental


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: