Monique M. rocks ! |
(Contributors.ro)
Iata ca, pe masura ce discutiile despre un nou partid avanseaza, apar si demolatorii sai. Ciudat este ca autorii demoleaza ideea de nou partid, pentru ca pruncul politic n-a aparut si nici nu se stie daca va apare.
Ca nu are o ideologie, ca nu are orientare, n-are una, nu are ailalta, mai bine ar face sa nu se nasca, sa nu ne mai complice viata publica.
Nici macar nu-i pot banui pe autori ca se gasesc in solda unora dintre partidele existente, evident refractare la gandul unui alt concurent in lupta pentru gratiile miresei electorale. Pur si simplu sunt dominati de spiritul demolarii. Nimic din ce construiesc altii nu li se pare acceptabil, le pute, frust spus. Sau platesc polite, venite dintr-un trecut fara legatura cu ideea de partid nou in sine. [...]
Ce-ar trebui sa-si propuna un nou partid?
- Finantarea pe cu totul alte principii: mai putin de la mai multi, care s-o considere o minima investitie in viitorul tarii, s-o urmareasca dand rezultate, nu ca pe o ocazie de a se imbogati.
- Sa aiba un think tank format din specialisti, nu neaparat cu carnet de partid, (oricum am ajuns in faza in care specialistii fug ca dracu de tamaie de inregimentarea in partide) si care sa-i ofere consultanta si solutii in problemele de maxim interes pentru tara.
- Activistii sunt voluntari, fara interese economice si financiare, care-si ofera timpul si energia pentru viitorul nostru comun. Sa stie si sa accepte de la inceput “sacrificiul”.
- Cat despre ideologii sau doctrine:
- statul sa nu mai fie privit ca “moasa comunala” care rezolva tot pentru toti. Nu de alta, dar de 20 de ani, sub masca aceasta, politicienii care au intruchipat “statul” au furat cam tot ce se putea.
- asistenta sociala doar pentru cei batuti de soarta cu un handicap, fizic sau psihic.
- fiecare comunitate sa-si construiasca viitorul pe care si-l doreste, pe care-l merita si in care investeste.
- sistemele sociale precum educatia, sanatatea, ordinea publica, justitia, administratia centrala si locala sa devina eficiente, performante, transparente, apropiate de modele europene.
- cetatenii beneficiari sa intre in contract direct cu furnizorii de servicii, fara intermedierea statului, in educatie, sanatate, ordine publica, administratie, etc.
- coruptia si necinstea se elimina cu ajutorul unor conducatori de institutii incoruptibili si cinstiti.
- eliminarea politrucilor din functii de conducere si inlocuirea lor cu profesionisti angajati prin concursuri publice, transparente.
- fiecare cetatean sa-si dezvolte potentialul profesional, fara ca statul sa-i rapeasca rezultatele muncii in folosul functionarilor sai sau a celor care nu muncesc.
Practic, ce-am putea face?
Daca as fi Monica Macovei sau oricare altcineva bantuit de ideea de a construi un nou partid, m-as intreba: bine, dar cine ar veni alaturi de mine, ca singur(a) nu pot duce la capat o intreprindere asa de dificila? Una e sa discuti pe forumuri, sa mai treaca timpul, altceva sa te apuci, efectiv, de treaba. Si are dreptate.
Iata etapele minime, necesare initierii si organizarii unei nou partid
- Declaratie Apel, semnata de un numar de persoane doritoare de a se alatura proiectului, constituite in Comitetul de Initiativa. Separat, Comitetul de Sustinere, pentru aceia care nu doresc inregimentarea in noua formatiune, dar doresc sa-i acorde girul si asistenta de specialitate. Listele privind initiatorii si sustinatorii raman deschise.
- Simultan, site-ul proiectului, cu sectiuni de forum, sectiune pt. CV-uri si declaratii de avere si interese ale membrilor Comitetului de Initiativa, pagina pentru venituri si cheltuieli, sumele donate, fara numele donatorilor.
- Problema sediului si a activitatii minime in sediu, deschidere cont, activitate contabila.
- Fixarea purtatorului (lor) de cuvant.
- Fixarea conditiilor si criteriilor pentru deschiderea de filiale judetene si locale.
- Apel pentru constituirea structurilor de conducere locale si judetene.
- Constituirea si validarea structurilor judetene si locale.
- Strangerea semnaturilor necesare inregistrarii formatiunii, online, foile scanate trimise la sediul central, postate pe site.
- Elaborarea documentelor: statut, program de guvernare, program electoral.
- Stabilirea datei si conditiilor Congresului de constituire.
- Inregistrarea la tribunal.
- Regulament de functionare pentru structurile de conducere.
- Pozitii periodice in problemele importante ale societatii.
- Analize politico-economice ale situatiei interne si internationale
Se constituie astfel, in timp real, un comitet de initiativa ad-hoc.
9 comentarii :
Pana acum Vlaston e cel mai normal in ce spune.
Majoritatea din restul au niste mari probleme sa se bage in vorba. Intrebarea care nu li s-a pus astora e cu cine vor vota in PE. Vor fi extrem de speriati cand li se va pune.
PE ? Parlamentul European ?
E o construcţie de sus în jos ce se propune.
Pazea !
Vine MM cu finatzare Soros !
Nu conteaza doctrina !
Doar sa fie bine "boborului"= economie sociala de piata !
Apartenenta? Bineinteles ,PPE !
Mai potrivită era călare pe o mătură, că tot e ea cu "anticorupţia".
Am zis de multă vreme că PPE e o anexă a grupului socialist. Alt ambalaj, pentru fraieri care votează "centru-dreapta" (că aşa le-a zis lor la şcoală, că "dreapta-dreapta" e naşpa).
De fapt,un alt partid DE STANGA !!!!!
Bineinteles ca-si ascund doctrina, stanga da bine la poporul fraier si fara cultura politica.
O ascund, fiindcă targetul lor nu-i nea Ion cultivatorul, ci snobilimea "cultivată", cu fiţe-n cap, care citeşte Dilema şi 22 şi merge la Ateneu la Pleşu şi Liiceanu.
Majoritatea cred ca politica poate fi inlocuita cu literatura
Eu unul, recunosc. "22" a reuşit să-mi deformeze percepţia, doar de vreun an şi ceva m-am dumirit definitiv.
Eu nu mai rezist demuuuult la 22 !
Noroc ca n-am timp si selectionez pentru citit numai ceea ce cred ca este deosebit si imi foloseste la ceva
Trimiteți un comentariu