12 februarie 2011

Grecia: Guvernul acuză inspectorii FMI, CE şi BCE de amestec în treburile interne ale ţării



Purtătorul de cuvânt al guvernului grec i-a criticat aspru, sâmbătă, pe inspectorii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene care supraveghează eforturile ţării de a reforma economia, ca parte a acordului privind împrumutul de salvare acordat Atenei, informează Associated Press.

Într-o declaraţie, Giorgos Petalotis i-a acuzat pe inspectorii internaţionali de amestec în treburile interne ale Greciei şi a considerat inacceptabil comportamentul acestora la o conferinţă de presă de vineri.

AP precizează că reprezentanţii FMI, CE şi BCE au organizat o conferinţă de presă la sfârşitul inspecţiei lor regulate trimestriale de revizuire a reformelor din Grecia, afirmând că Atena trebuie să obţină 50 de miliarde de euro (68 miliarde dolari) din valorificarea unor active ale statului şi să accelereze reformele structurale în următoarele luni pentru a menţine pe linia de plutire finanţele perturbate ale ţării.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/grecia-guvernul-acuza-inspectorii-fmi-ce-si-bm-de-amestec-in-treburile-interne-ale-tarii-1441.html

>>  Greece Joins Italy in Objecting to Proposed EU Debt-Reduction Benchmarks

>>  Greece blasts EU-IMF asset sale demand

>>  Greece slams EU and IMF officials after inspection visit

5 comentarii :

Mekone spunea...

Ha, ha, ma faci sa rad de data asta! Socialistii aflati la putere au cerut anul trecut imprumutul asta pentru ca .... habar n-aveau ce sa faca! Opozitia a votat in Parlament impotriva acordului cu FMI, fosta ministra de externe care a votat pentru a fost data afara din partid imediat! Au fost si demonstratii de strada, dar ....
Cu un prim ministru crescut in America si care nu se poate adresa grecilor decat citind de pe o hartie data de consilier si care a dat de buna voie Grecia pe mana FMI, de ce se mai supara acum?

Riddick spunea...

Şi care-i problema ? Dacă ăia se cred pe moşia lor, nu trebuie puşi la punct ?

Le-o fi venit mintea la cap.

Mekone spunea...

Traiesc in Grecia si m-as bucura tare sa puna cineva la punct FMI! De multe luni la fiecare taiere, scumpire etc. singura scuza a guvernului e ca asa le cere FMI. Deci, deocamdata doar au tot taiat fara sa faca altceva. Nici o masura de iesire din criza. Nu prea cred ca declaratia unui purtator de cuvant va avea vreo urmare .... grecii au semnat un document care spune ca, daca Grecia nu face ce zice camatarul FMI, vor trebui sa vanda ce au .... N-au facut ce au semnat si acum se apropie scadenta.
Eu tot astept revolutia grecilor, dar nu prea vine, deocamdata grecii se plang ca sunt nevoiti sa mananace doua zile la rand acelasi fel de mancare ... nu ca n-au ce manca ...

Riddick spunea...

Ar putea renunţa la euro. Ştiu, nu se poate face peste noapte. Dar astfel ar putea devaloriza moneda şi ar echilibra bugetul.

Crystal Clear spunea...

Daca n-au politica de dreapta, care sa incurajeze libera initiativa, o sa stea FMI in Grecia mult si bine....
Cu socialistii la guvernare nu e nici o sansa sa iasa din criza

"It's people, not government, who create wealth"

( apropos de postarea de mai sus sus)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: