12 februarie 2011

Grecia: Guvernul acuză inspectorii FMI, CE şi BCE de amestec în treburile interne ale ţării



Purtătorul de cuvânt al guvernului grec i-a criticat aspru, sâmbătă, pe inspectorii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene care supraveghează eforturile ţării de a reforma economia, ca parte a acordului privind împrumutul de salvare acordat Atenei, informează Associated Press.

Într-o declaraţie, Giorgos Petalotis i-a acuzat pe inspectorii internaţionali de amestec în treburile interne ale Greciei şi a considerat inacceptabil comportamentul acestora la o conferinţă de presă de vineri.

AP precizează că reprezentanţii FMI, CE şi BCE au organizat o conferinţă de presă la sfârşitul inspecţiei lor regulate trimestriale de revizuire a reformelor din Grecia, afirmând că Atena trebuie să obţină 50 de miliarde de euro (68 miliarde dolari) din valorificarea unor active ale statului şi să accelereze reformele structurale în următoarele luni pentru a menţine pe linia de plutire finanţele perturbate ale ţării.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/grecia-guvernul-acuza-inspectorii-fmi-ce-si-bm-de-amestec-in-treburile-interne-ale-tarii-1441.html

>>  Greece Joins Italy in Objecting to Proposed EU Debt-Reduction Benchmarks

>>  Greece blasts EU-IMF asset sale demand

>>  Greece slams EU and IMF officials after inspection visit

5 comentarii :

Mekone spunea...

Ha, ha, ma faci sa rad de data asta! Socialistii aflati la putere au cerut anul trecut imprumutul asta pentru ca .... habar n-aveau ce sa faca! Opozitia a votat in Parlament impotriva acordului cu FMI, fosta ministra de externe care a votat pentru a fost data afara din partid imediat! Au fost si demonstratii de strada, dar ....
Cu un prim ministru crescut in America si care nu se poate adresa grecilor decat citind de pe o hartie data de consilier si care a dat de buna voie Grecia pe mana FMI, de ce se mai supara acum?

Riddick spunea...

Şi care-i problema ? Dacă ăia se cred pe moşia lor, nu trebuie puşi la punct ?

Le-o fi venit mintea la cap.

Mekone spunea...

Traiesc in Grecia si m-as bucura tare sa puna cineva la punct FMI! De multe luni la fiecare taiere, scumpire etc. singura scuza a guvernului e ca asa le cere FMI. Deci, deocamdata doar au tot taiat fara sa faca altceva. Nici o masura de iesire din criza. Nu prea cred ca declaratia unui purtator de cuvant va avea vreo urmare .... grecii au semnat un document care spune ca, daca Grecia nu face ce zice camatarul FMI, vor trebui sa vanda ce au .... N-au facut ce au semnat si acum se apropie scadenta.
Eu tot astept revolutia grecilor, dar nu prea vine, deocamdata grecii se plang ca sunt nevoiti sa mananace doua zile la rand acelasi fel de mancare ... nu ca n-au ce manca ...

Riddick spunea...

Ar putea renunţa la euro. Ştiu, nu se poate face peste noapte. Dar astfel ar putea devaloriza moneda şi ar echilibra bugetul.

Crystal Clear spunea...

Daca n-au politica de dreapta, care sa incurajeze libera initiativa, o sa stea FMI in Grecia mult si bine....
Cu socialistii la guvernare nu e nici o sansa sa iasa din criza

"It's people, not government, who create wealth"

( apropos de postarea de mai sus sus)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: