11 februarie 2011

Cum se rostogoleşte o "ştire"



Maşina de propagandă a zbierat că "banii mergeau la PDL" (în cazul Halmeu, citându-se "surse din rândul magistraţilor"), unii "PDL-işti reformatori" sărind repede să-şi dea cu părerea.

Procurorul general lămureşte lucrurile:

"Procurorii nu au scris în niciun document că banii au fost daţi unui partid politic, este declaraţia pe care un inculpat a dat-o în faţa instanţei de judecată, în momentul arestării preventive, şi s-a consemnat în încheiere acest lucru. Procurorii nu au reţinut din probele din dosar sau nu au menţionat în documentele trimise instanţei acest lucru. Mai departe nu pot să comentez, nu administrez eu acest dosar. Dacă s-a comis o faptă penală, procurorul va duce până la capăt ancheta. Acum a început, nu pot să anticipez ce va face procurorul de caz, el este independent".

Mediafax

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cat rau poate sa faca Cristian Preda PDL-ului !
Cred ca nu exista zi in care sa nu-l sape!
Mare, mare nemernic !

Riddick spunea...

L-am luat la ochi încă de la Sommet-ul Francofoniei din 2006 (era zelosul organizator-şef). Bine că s-a cărat de la Cotroceni.

Mare minune de n-o fi agent francez, prea mănâncă necomestibil în susţinerea intereselor Hexagonului. A absolvit şi ENA (Ecole Nationale d'Administration), centru de formare a cadrelor pt. francezi.

Crystal Clear spunea...

Eu sunt absolut CONVINSA ca actioneaza pentru alte interese decat ale Romaniei.
De fapt , a fost o data, o dezbatere la ISP in care Catalin Avramescu arata ca cei alesi intr-un parlament pot actiona de multe ori chiar impotriva intereselor celor din circumscriptia pe care o reprezenta ( si implicit a celor care l-au ales) pentru ca in acest fel ei slujesc interesul general.
S-a discutat destul de mult pe tema asta .
Eu am ramas muta de uimire, mai ales ca se dadeau si exemple care demonstrau acest lucru.
Probabil ca in acest fel CP isi autojustifica modul in care se comporta.
Parca este drogat de putere.
Vad ca este si propulsat de europeisti

Riddick spunea...

Am dubii şi cu Avramescu ăla, dar e muult mai dibaci şi se disimulează mai bine.

Am impresia că Piratu' nu are "nas" ca să miroasă ce hram poartă colaboratorii lui, altfel nu se mai încurca cu Pleşu, Weber, Săftoii, Preda, Orban jr, şi Nea Caisă ăla care a lucrat 10 ani pt. Comisia Europeană, a fost scurta vreme ministru al agriculturii în guvernul Boc, după care l-a luat consilier pe probleme agricole (acum e iar la UE, "reprezentant al României").

Mi-e că Piratu' e sub influenţa totală a europeiştilor.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: