11 februarie 2011

"Broscoiul" : "În PDL, funcţiile nu s-au făcut cadou nimănui niciodată, nici cea de preşedinte al partidului, nici de vicepreşedinte"



Ioan Oltean: În PDL, nimeni nu poate să ocupe o funcţie coborând din cer cu liftul

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că nu înţelege la ce s-a referit preşedintele Traian Băsescu când a afirmat că democrat-liberalii trebuie să îl aleagă în fruntea partidului pe "omul nou", dar că "nimeni nu poate să ocupe o asemenea funcţie coborând din cer cu liftul".

"Nu ştiu ce înţelege domnul preşedinte prin 'omul nou'. Eu cunosc acest partid, şi pe cei noi, şi pe cei vechi, îi cunosc pe toţi şi vreau să le spun şi celor noi, şi celor vechi că, pentru a putea ajunge la o anumită funcţie, trebuie să convingă delegaţii la consiliu să îl voteze. Şi ca să-i convingă nu e uşor, acolo nu sunt invitaţi oameni care nu cunosc partidul şi nu ştiu ce vrea partidul în continuare", a spus Oltean.

Acesta recunoaşte că Traian Băsescu este un om "de mare forţă şi de mare influenţă", dar posturile de conducere din partid trebuie ocupate de oameni care au ceva de spus.

"Fiecare poate să aibă simpatii şi antipatii. Preşedintele Băsescu este un om de mare forţă şi de mare influenţă, dar posturile acestea se câştigă prin vot. Dacă n-ai avut nimic de spus în partid, dacă n-ai avut nimic de spus în minister, în alte instituţii pe care le-ai condus sau primării şi aşa mai departe, nu vei avea de spus nimic nici la şedinţa respectivă, pentru că nu ne închipuim că, gata, atunci coboară pe scenă un om nou-nouţ, care n-a fost nicăieri până atunci, şi partidul îl votează. Nu, va trebui să fie unul care s-a făcut remarcat, cunoscut într-un domeniu sau altul al vieţii de zi cu zi", este de părere Oltean.

Ioan Oltean spune că, în PDL, funcţiile nu sunt "cadouri", ele trebuie obţinute prin vot.

"În PDL, funcţiile nu s-au făcut cadou nimănui niciodată, nici cea de preşedinte al partidului, nici de vicepreşedinte. Nu sunt cadouri, sunt funcţii care se câştigă prin voturi, prin pregătire, prin foarte multă muncă şi niciodată nu a ajuns în această funcţie un om pe uşa din spate. Toţi cei care sunt astăzi în funcţii le-au obţinut prin voturile luate la Consiliul de Coordonare Naţional. E un lucru foarte clar: cine va candida şi va avea forţa să aducă mai multe voturi acela va câştiga, fie că este un membru vechi, fie că este un membru nou, pentru că nimeni nu poate să ocupe o asemenea funcţie coborând din cer cu liftul", a mai spus Oltean.

Întrebat ce părere are despre intenţia lui Teodor Baconschi de a candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, Ioan Oltean a menţionat că ministrul poate ocupa această poziţie dacă va convinge delegaţii.

"Mulţi chemaţi, puţini aleşi, aşa este peste tot. Dacă domnul ministru va convinge delegaţii la Consiliul de Coordonare Naţional că poate fi un prim-vicepreşedinte, va fi un prim-vicepreşedinte. Acolo va trebui să câştige voturi, jumătate plus unu din numărul celor prezenţi", a conchis Oltean.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: