16 februarie 2011

Boc "nu mai e credibil"



Reformişti înaintea naufragiului
Spun unii de la PDL. Iar ceea ce spun în continuare nu are logică - adică, Emil Boc nu ar mai fi credibil la guvern, dar ar fi, totuşi, credibil ca preşedinte de partid:
Noi discutăm despre o nouă politică pentru că există deja începutul unui nou context economic. În ultimul trimestru al anului trecut a existat o creștere economică, mică, infimă, abia se vede – 0,1 la sută, dar e o creștere! E mai mult decât probabil ca în primul trimestru al anului acesta să avem din nou creștere economică. După toate regulile, când există două trimestre de creștere consecutivă, nu mai e recesiune. Prin urmare, foarte probabil în aprilie, pe cifre, vom anunța ieșirea din recesiune a României. Asta crează un nou orizont și reașează un pic paradigma de abordare politică.

Și eu și premierul Boc dorim ca de roadele acestea să beneficieze PDL, nu o persoană sau alta. Ori, din punctul meu de vedere, problema care se pune este aceea a credibilității. Cum știți, prețul plătit de premierul Boc, aș spune eroic din punct de vedere politic, a fost o scădere dramatică în încrederea populației, ca urmare a măsurilor pe care le-a luat și care trebuiau luate. PDL e capabil de un nou început. În plus, noi avem alegeri în 2012, deci lucrurile trebuiesc așezate și în interiorul partidului, așa cum știți, urmează o convenție.

Sever Voinescu (interviu)
Deci - dacă ar veni un premier "independent", nu i-ar reveni lui meritele depăşirii crizei, şi nu PDL-ului ?!
Aceasta logică, a "lipsei de credibilitate", este falsă. De fapt, o anumită grupare din PDL vrea să obţină prin show ceea ce nu poate obţine pe căi normale - controlul asupra PDL:
"E o miscare haotica in interiorul PD-L. Ceea ce se intampla cu schimbarea premierului denota acelasi lucru(...) Lupta la Congres e dependenta de o posibila schimbare de Guvern. Deocamdata, suntem in fata unui spectacol haotic, in care nu mai exista nici regizor, nici piesa de teatru, nici macar actori".

Cristian Preda (Ziare.com)

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vor sa se impauneze cu rezultatele lui Boc.
A vazut UE ca mijesc rezultatele reformelor lui Boc, ca RO va avea economia pe plus, si gata vor sa puna mana pe noi.
Ii baga la inaintare pe "demagogii si palavragii" sectei care n-au demonstrat nici macar o clipa ca sunt capabili sa FACA ceva serios.
Pana acum au tooooot vorbit de spre dreapta, apoi s-au dezis si au adus la conferintele lor personaje din Germania care au explicat schemele lor economice de economie sociala de piata .
Si-au dat aere de mari docti in filozofie politica citind texte ,fara sa aiba nici un fel de experienta politica reala.
Unii dintre eu au doar doi ani vechime in partid, iar altii nici un an( Baconschi-care a avut intalniri cu Soros in care nu stim ce-au discutat).
Toti au fost platiti numai de la stat sau de Patriciu ,Soros, etc.

Gargaragii

O rusine !

Crystal Clear spunea...

Super poza ! :))))

Riddick spunea...

Vor face pe dracu-n patru să le iasă ceva la congres. Sunt oamenii şuşotelilor, cotloanelor, nu au forţă să iasă la atac.

Partenerii lor nu sunt membrii PDL, ci ţuţerii din blogosferă şi din online.

Poza - "Voyage" de Alexander Jansson:

http://yayeveryday.com/post/7958

Gopo spunea...

Ba, eu nu ii mai pot suporta pe astia care se cred mai destepti ca magiunul. Nu ii mai place lui Base de PDL, sa isi ia ciracii si sa purceada la Alba ca Zapada, daca el crede ca atat de usor se construieste un partid. Spune ca partidul nu are leadership...Pai cine sa apara vere ca si lider in umbra matale? Preda? Macovei, Sulfinica?

Anonim spunea...

nu-mi place titlul.

plus, se trage o linie

intre lupta iesiri din crizä si noi mäsuri de relansare.

pt. mine, DL BOC, a fost premierul ideal.

a fost serios, este serios, muncitor si a reusit ce multzi in alte tzäri, cu echipe specializate,

cred cä premierului BOC, iar trebuii recunoscutä valoarea.

cel mai bun premier roman, de panä acum.

Riddick spunea...

@Gopo: E mult mai nasoală treaba decât putem noi vedea dinafară. Băse a mizat pe falşi aliaţi (Weber, Pleşu, Săftoii). Macovei şi Preda sunt la fel.

@Theo: Titlul e cu ghilimele (deci, este un citat, cu care nu sunt de acord). Emil Boc îşi pune în joc viitorul politic în zilele care au mai rămas pâna la congres. E genul de ardelean care tace si face, dar când vorbeşte zici că-i italian, aşa cadenţă are. :)

Crystal Clear spunea...

Boc este un om care merita tot respectul !
Ai dreptate cu ceilalti : sforari, intriganti,papusari.
Tocmai l-am vazut pe Stoica cum venea cu jeep de fitze la o intalnire.
Eu ma tavalesc pe jos de ras cand vad asa ceva...
De jeep ai nevoie la drum greu cu hartoape ...

Riddick spunea...

Albinosul a adus în PNL partidul lui Meleşcanu în 1999 (APR) şi a încheiat protocol de susţinere a guvernului Năstase (în 2001, cică "ca să nu stea guvernul în voturile PRM"). E jalnic acest personaj.

Las' că-i bun un 4WD. ;-)

Crystal Clear spunea...

Da , in preerie :))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: