16 februarie 2011

Boc "nu mai e credibil"



Reformişti înaintea naufragiului
Spun unii de la PDL. Iar ceea ce spun în continuare nu are logică - adică, Emil Boc nu ar mai fi credibil la guvern, dar ar fi, totuşi, credibil ca preşedinte de partid:
Noi discutăm despre o nouă politică pentru că există deja începutul unui nou context economic. În ultimul trimestru al anului trecut a existat o creștere economică, mică, infimă, abia se vede – 0,1 la sută, dar e o creștere! E mai mult decât probabil ca în primul trimestru al anului acesta să avem din nou creștere economică. După toate regulile, când există două trimestre de creștere consecutivă, nu mai e recesiune. Prin urmare, foarte probabil în aprilie, pe cifre, vom anunța ieșirea din recesiune a României. Asta crează un nou orizont și reașează un pic paradigma de abordare politică.

Și eu și premierul Boc dorim ca de roadele acestea să beneficieze PDL, nu o persoană sau alta. Ori, din punctul meu de vedere, problema care se pune este aceea a credibilității. Cum știți, prețul plătit de premierul Boc, aș spune eroic din punct de vedere politic, a fost o scădere dramatică în încrederea populației, ca urmare a măsurilor pe care le-a luat și care trebuiau luate. PDL e capabil de un nou început. În plus, noi avem alegeri în 2012, deci lucrurile trebuiesc așezate și în interiorul partidului, așa cum știți, urmează o convenție.

Sever Voinescu (interviu)
Deci - dacă ar veni un premier "independent", nu i-ar reveni lui meritele depăşirii crizei, şi nu PDL-ului ?!
Aceasta logică, a "lipsei de credibilitate", este falsă. De fapt, o anumită grupare din PDL vrea să obţină prin show ceea ce nu poate obţine pe căi normale - controlul asupra PDL:
"E o miscare haotica in interiorul PD-L. Ceea ce se intampla cu schimbarea premierului denota acelasi lucru(...) Lupta la Congres e dependenta de o posibila schimbare de Guvern. Deocamdata, suntem in fata unui spectacol haotic, in care nu mai exista nici regizor, nici piesa de teatru, nici macar actori".

Cristian Preda (Ziare.com)

9 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Vor sa se impauneze cu rezultatele lui Boc.
A vazut UE ca mijesc rezultatele reformelor lui Boc, ca RO va avea economia pe plus, si gata vor sa puna mana pe noi.
Ii baga la inaintare pe "demagogii si palavragii" sectei care n-au demonstrat nici macar o clipa ca sunt capabili sa FACA ceva serios.
Pana acum au tooooot vorbit de spre dreapta, apoi s-au dezis si au adus la conferintele lor personaje din Germania care au explicat schemele lor economice de economie sociala de piata .
Si-au dat aere de mari docti in filozofie politica citind texte ,fara sa aiba nici un fel de experienta politica reala.
Unii dintre eu au doar doi ani vechime in partid, iar altii nici un an( Baconschi-care a avut intalniri cu Soros in care nu stim ce-au discutat).
Toti au fost platiti numai de la stat sau de Patriciu ,Soros, etc.

Gargaragii

O rusine !

Crystal Clear spunea...

Super poza ! :))))

Riddick spunea...

Vor face pe dracu-n patru să le iasă ceva la congres. Sunt oamenii şuşotelilor, cotloanelor, nu au forţă să iasă la atac.

Partenerii lor nu sunt membrii PDL, ci ţuţerii din blogosferă şi din online.

Poza - "Voyage" de Alexander Jansson:

http://yayeveryday.com/post/7958

Gopo spunea...

Ba, eu nu ii mai pot suporta pe astia care se cred mai destepti ca magiunul. Nu ii mai place lui Base de PDL, sa isi ia ciracii si sa purceada la Alba ca Zapada, daca el crede ca atat de usor se construieste un partid. Spune ca partidul nu are leadership...Pai cine sa apara vere ca si lider in umbra matale? Preda? Macovei, Sulfinica?

Anonim spunea...

nu-mi place titlul.

plus, se trage o linie

intre lupta iesiri din crizä si noi mäsuri de relansare.

pt. mine, DL BOC, a fost premierul ideal.

a fost serios, este serios, muncitor si a reusit ce multzi in alte tzäri, cu echipe specializate,

cred cä premierului BOC, iar trebuii recunoscutä valoarea.

cel mai bun premier roman, de panä acum.

Riddick spunea...

@Gopo: E mult mai nasoală treaba decât putem noi vedea dinafară. Băse a mizat pe falşi aliaţi (Weber, Pleşu, Săftoii). Macovei şi Preda sunt la fel.

@Theo: Titlul e cu ghilimele (deci, este un citat, cu care nu sunt de acord). Emil Boc îşi pune în joc viitorul politic în zilele care au mai rămas pâna la congres. E genul de ardelean care tace si face, dar când vorbeşte zici că-i italian, aşa cadenţă are. :)

Crystal Clear spunea...

Boc este un om care merita tot respectul !
Ai dreptate cu ceilalti : sforari, intriganti,papusari.
Tocmai l-am vazut pe Stoica cum venea cu jeep de fitze la o intalnire.
Eu ma tavalesc pe jos de ras cand vad asa ceva...
De jeep ai nevoie la drum greu cu hartoape ...

Riddick spunea...

Albinosul a adus în PNL partidul lui Meleşcanu în 1999 (APR) şi a încheiat protocol de susţinere a guvernului Năstase (în 2001, cică "ca să nu stea guvernul în voturile PRM"). E jalnic acest personaj.

Las' că-i bun un 4WD. ;-)

Crystal Clear spunea...

Da , in preerie :))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: