20 ianuarie 2011

La o adică, PSDNLPC mizează pe dinastia Duda



A apărut de câteva zile, dar abia acum am "pescuit-o".  

Apologia monarhiei în ziarul Azi, fost cotidian al FSN, acum oficios al PSD (poate vă mai amintiţi ce se scria prin Azi şi Dimineaţa în 1990, şi în anii următori...):


Reforma regală a statului

[...] Ironia amară a întregii situaţii politice în care se află România este că toate aceste involuţii grave de la ceea ce trebuia să fie un statut european şi democratic al societăţii româneşti, la 4 ani de la aderarea la UE, se petrec sub stindardul aşa-zisei „reforme a statului“. Băsescu flutură în neştire acest stindard, ştiind că adierea lui place prostimii, ignoranţilor, lumpenului politic, sinecuriştilor şi întregii camarile care se ascunde sub faldurile sale, dând tunuri după tunuri din banul public.
N-aş vrea să comit vreo impietate, printr-o alăturare de abordări ce-ar putea fi cel puţin ireverenţioasă, dar, în acest context, nu pot să nu evoc ceea ce ar putea fi o reformă veritabilă a statului, obligatoriu de înfăptuit după îndepărtarea acestui Băsescu din fruntea sa.
Este vorba despre o reformă regală, atât în sensul majestuos al cuvântului, cât şi în cel propriu-zis – având în vedere originea unora dintre direcţiile acestei posibile reforme, care se regăsesc chiar în mesajul de Crăciun al Regelui Mihai.
Ce gândeşte Regele cu voce tare despre stat, despre români şi despre ce-ar avea ei nevoie? Că „România are nevoie de instituţii respectate“, că „există multe feluri de a micşora asprimea consecinţelor crizei pentru populaţie“, că „ţara trebuie protejată în faţa dificultăţilor“, că „agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului“, iar „şcoala este o piatră de temelie a societăţii“...
Cu o forţă de sinteză proprie marilor conştiinţe, Regele Mihai pune degetul pe rănile dureroase provocate de aşa-zisele „reforme ale statului“, dictate de actuala putere.
Într-o polemică implicită cu ceea ce se petrece astăzi în România, Regele mărturiseşte speranţa ca acest an să aducă ţării „respect şi etică în instituţii, simţ al datoriei şi altruism în viaţa publică“. Adică, mai pe scurt, altă putere!
Subliniind că „valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre“, Regele îi îndeamnă pe români să aibă „încredere în democraţie, în rostul instituţiilor publice şi regulile lor“, pentru că numai pe calea şi în respectul acestora putem scăpa cu toţii de actualul regim.
Ziarul de faţă publică integral acest mesaj, a cărui lectură durează nici un minut, dar a cărui învăţătură ar trebui s-o ţinem minte.
Halul în care Băsescu a adus ţara ne transformă pe toţi în monarhişti fără să vrem!

12 comentarii :

anarchix spunea...

Mare jigodie Duda asta. E uimitor ce bine au reusit sa-l infiltreze pe nemernic exact unde trebuia.

Riddick spunea...

Un "asset" ţinut la seif, şi valorificat dacă apare cerere.

Crystal Clear spunea...

Eram absolut convinsa ca se pregateste ceva cand l-am auzit pe Caramitru cum plange dupa monarhie..
Pe de alta parte pe coperta ultimei revite"Sky Lady" pe cursele Tarom i se face bineinteles publicitate pricipesei Margareta.

Poti sa-ti dai seama imediat ce urmeaza in politica daca urmaresti presa cu o luna inainte.
Ca sa nu mai vorbim de retele din cartea de bucate scrisa de printesa editata de Curtea Veche-unde este patroana fosta mea colega de facultate sefa cu propaganda la UTC...
Incredibil.....

http://www.evive.ro/lansare-carte-regala-de-bucate-principesa-margareta-a-romaniei/evenimente/18-decembrie-2010

Crystal Clear spunea...

Vad ca si Tismaneanu scoate carti pe la Curtea Veche

Anonim spunea...

iar convenii blestematzilor lui ilici.

regele, fostul, este un netremnic bätran cu relatzii rusesti.

este singurul monarh, ce a obtzinut, castele ,bani etc.

grecii si italienii, nu au primit in tzarä degeneratzi.

duda este pui de securist din iasi, prieten cu ilici.

Riddick spunea...

Vor să cloneze varianta monarhică, la fel cum fac asa-zisa Alianţă de Centru-Dreapta, la fel cum Iliescu a creat PDAR şi PUNR ca să contracareze PNŢCD.

Anonim spunea...

FOSTUL REGE MIHAI:

ESTE UN BÄTRAN NERUSINAT:

RUSINE SÄ-TZI FIE:

A- I TRÄDAT ROMANIA INAINTE; O FACI SI ACUM

DUDA- SECURISTUL CABOTIN; ESTE UMFLAT IAR DE COALITZIA TICÄLOSITÄ:

DAR DECEPTZIA ESTE MIHAI:

DECLARATZIA LUI; ARATÄ CÄ ESTE VANDUT:

RUSINE,MARE RUSINE , FOSTULUI REGE MIHAI

Riddick spunea...

Clăpăugul s-a dus pe 9 mai 2010 la Moscova, sa asiste la "Parada Victoriei" din Piaţa Roşie. Singurul invitat oficial de ruşi din România.

Crystal Clear spunea...

Si printul Charles este adeptul guvernului mondial, si Beatrix a Olandei
Se pare sa "se poarta " chestia asta pe la casele regale....

Crystal Clear spunea...

Ce nemernic !!
Cand ma gandesc ca m-am dus cu copil cu tot sa-l vad ca o proasta cand a venit prima data in Bucuresti.
Mai bine imi vedeam de-ale mele...

Riddick spunea...

Trântori cu ştaif.

Crystal Clear spunea...

Ce bine i-ai catalogat !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: