14 decembrie 2010

"Secta" sorosistă din PDL trebuie eradicată !



-Trezirea, PDL !-

În anii '90, s-a pierdut un deceniu cu diversiunea "Alianţa Civică", adică cu acel gen de "politici apolitice", cum bine le definea Václav Klaus în eseul său “What is Europeism or What Should not be the Future for Europe”.

De fapt, Alianţa Civică şi aşa-zisul PAC (Partidul Alianţei Civice) au subminat dreapta anilor '90 - PNŢCD, PNL (când nu era condus de Câmpeanu), PNL-CD - prin aşa-zisa "alternativă" pe care o ofereau, în loc ca intelectualii care activau acolo (unii de reală valoare) să înfiinţeze un partid de dreapta modern sau să le sprijine din interior pe cele reactivate după 22 decembrie 1989. Nu! în autosuficienţa lor, s-au mărginit la contemplaţie, la critici didacticiste. Cam acelaşi lucru cu "rezistenţa prin cultură" - alibiul inacţiunii din timpul lui Ceauşescu.

Privind retrospectiv, se poate spune că starea actuală a PNŢCD, a PNL şi a Alianţei Civice însăşi (ajunsă o fantomă, condusă o vreme de Christian Mititelu, cel care l-a dat afară pe Traian Ungureanu de la Secţia Română a BBC, după ce acesta vorbise despre corupţia din "afacerea fregatelor" şi "afacerea SIDEX" ale regimului Iliescu-Nastase, împreună cu guvernul Tony Blair) se datorează şi deceniului pierdut 1990-2000, după care ne-am întors din nou la Iliescu pentru alţi 6 ani (2001-2004 şi concubinajul PSD-PNL 2007-2008).

În prezent, adepţii "politicilor apolitice" (din care unii au fost protagoniştii aşa-zisei societăţi civile în anii '90, şi după) au pornit o campanie propagandistică împotriva PDL, în care s-au angrenat diverse ONG-uri "bidon" tip SAR, CRPE, IPP, publicaţii, televiziuni şi bloguri "pro-PDL" (22, Evenimentul zilei, mai discret B1TV şi România liberă), şi cărora le dă concursul şi ISP, care sabotează strategia de comunicare a PDL.

Singura lozincă a "sectei" din PDL şi a echipei de zgomote este : "PDL trebuie reformat !", prin reformă înţelegându-se înlocuirea actualei echipe de conducere ("compromisă", n'aşa ?!) cu una din care să facă parte corifeii cu blog şi cu tupeu (nu-i voi numi, îi cunoaştem toţi) ori unii indicaţi de aceştia. Pe scurt - cleggeronizarea partidului, pour les connoisseurs.

Trebuie cumva oprită evoluţia începută de câţiva ani de PDL către o dreaptă autentică, aceasta este miza "reformiştilor". Iar dacă PDL nu se conformează, facem Albe ca zăpada, sau alte partide "curate" (planul s-a devoalat încă din 2009).

Până acum a avut succes diversiunea (falsul alibi, dat de media, ca să înghită găluşca electoratul PDL) cum că ei ar fi "oamenii lui Băsescu", "vocile lui Băsescu în PDL", "intelectualii lui Băsescu". Unul dintre ei (dinafara PDL, dar care apucase să se pripăşească pe la Palatul Cotroceni) este Pleşu, unul dintre... reperele dreptei româneşti, dar care cu orice ocazie dovedeşte contrariul.

Iar azi apare interviul din 22 al lui Cristian Preda, care aproape că divulgă noul proiect ("doar o analiză") :
"În organizaţii aflate în criză, spunea Albert Hirschman, ai trei variante: loialitatea tăcută, critica sau abandonul. Eu de tăcut, nu tac. Dacă eşuezi criticând sau dacă te elimină organizaţia, sigur că ai toată îndreptăţirea să abandonezi barca. Poţi să şi faci alta? Eu cred în mod ferm că da. Din 2000 încoace, nicio nouă formaţiune politică nu a mai putut intra în parlament, deoarece partidele s-au cartelizat şi au blocat orice outsider. Luptă toate pentru exploatarea resurselor publice şi nu au motiv să vrea pe altcineva în competiţie. Pe de altă parte, 6 din 10 cetăţeni cu drept de vot au stat la ultimele legislative acasă. Mulţi sunt dezamăgiţi şi n-ar mai veni decât dacă li se oferă ceva nou. Subliniez însă că asta e o analiză, nu un proiect alternativ la PDL".
Pâi criza chiar ei vor s-o creeze ! 

Dumnealor au nevoie de multă gălăgie, de un pretext (o excludere, ceva, este clar că secta nu are şanse la viitorul congres PDL). Este greşeala PDL că a tolerat atâta vreme acest sabotaj, dintr-o falsă teamă că s-ar "interpreta negativ" necesarele măsuri împotriva acestor sabotori.

16 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Sunt mai multe subiecte de abordat.
Cel mai important este sugerat chiar de interviul luat Monicai Macovei anul trecut al carui link ni l-ai adus :

"Dupa ultimele alegeri, romanii sunt mai dezamagiti ca niciodata de politica. Se simte nevoia unui partid nou, fara „baroni“. V-ati gandit sa infiintati un nou partid?

Da, cred din ce in ce mai mult ca asta ne-ar trebui. Sunt insa multe lucruri de luat in calcul: este nevoie de un grup de profesionisti in toate domeniile si de finantare. Nu se poate face un partid fara bani"

http://www.marieclaire.ro/features/monica-macovei-singura-impotriva-tuturor-1268?page=0%2C3

Inteleg ca MM a gasit banii pentru infiintarea punui nou partid.

Si nu de la "baroni locali" ci de la "baroni externi"

Putem afla cine finanteaza din exterior formarea acestui partid ?

Crystal Clear spunea...

Alt subiect.
Vad ca D.P.Aligica sustine si el formarea acestui partid nou,criticandu-l pe V Stoica pentru indarjirea refacerii Alientei DA( ceea ce este corect)

http://blogary.ro/2010/12/refacerea-aliantei-d-a-o-cacealma-tentanta-si-comoda/


Este neasteptat sa constatam ca sunt mai multe curente :
1.
V.Stoica -ce vrea sa refaca DA-deja dovedita falimentara
2.
CP,MM,S Lazaroiu,S Voinescu- care ne vorbesc despre o Fata Morgana materializata intr-un partid nou, curat,modern , ar care n-a dovedit nimic pana acum ( doar vorbe nesustinute de nimic concret
3.
PDL care se lupta cu cei de mai sus dar care in acelasi timp DOVEDESTE PRIN FAPTE ca este partid de dreapta.
Poate ,mai greseste, mai gafeaza, dar mai taras, mai grabis face sosele si drumuri, ridica poduri, micsoreaza numarul angajatilor la stat, desfiinteaza pensiile speciale, etc.

Pe cine sa crezi si sa te bazezi in viitor cand ai alternativele de mai sus ?

Normal cs pe ultima pentru ca a dovedit ca pune in practica ceea ce promite.Iar drumul de la vorbe la fapte este lung si greu.

De ce ma indoiesc de ceea ce spune D.P. Aligica ?
Pentru ca a scris o carte exceptionala ,un ABC al dreptei acum doi ani dar care din pacate preda acum "doctrina populara " la ISP-sponsorizat de KAS.
Cand nu va mai face acest lucru ,vom avea mai multa incredere in ceea ce scrie si spune.

Trebuie sa remarcam modul in care scrie Dl Aligica : curat ,logic si sintetic,demn de admirat mai ales datorita acuratetii stilului.
Este ca o demonstratie matematica aplicata in politica.

Din pacate, pana acum doar in teorie

Riddick spunea...

1. Planul era deja din 2009, asta este important. Poate mai dinainte. Desigur, se contează pe electorat transferat de la PDL, de aceea trebuie pedeliştii să fie "dezamăgiţi".

Vom vedea pe parcurs. Fundaţia lui B.A. Konski, de ex., o finanţează - parmi les autres - Mme Plăcintă.

2. Trebuie să citesc mai atent ce a scris Aligică, nu am făcut-o deocamdată.

PDL "care se lupta cu cei de mai sus"...

Pâi nu prea se luptă.

În locul lui Emil Boc isprăveam de prin ianuarie cu toţi nemernicii ăia.

Crystal Clear spunea...

Am inceput sa analizez si am uitat prima mea reactie :
Este o postare foarte buna, o analiza excelenta si necesara.
Nimeni n-o face
Felicitari !

Planul era mai inainte de 2009 -de prin 2008 -cand s-a infiintat ISP si CADI-cred.

Ar mai fi ceva.
PDL "nu prea se lupta"
Cel mai frumos si corect ar fi ca Boc sa le spuna asa :
Mai copii voi ati venit de curand si noi in vizita si v-am dezamagit.
Se pare ca nu ne potrivim.
Va rugam sa nu va suparati si sa plecati sa va faceti partidul vostru, asa cum il vreti voi .

Calm si linistit si fara suparare.
Asta ar trebui sa le spuna Boc, civilizat si echilibrat

Pe urma vom judeca noi ce face partidul "Fata Morgana"

Riddick spunea...

Am impresia că la aparenta pasivitate a PDL contribuie şi faptul că unii sunt parlamentari, deci se poate pune sub semnul întrebării majoritatea guvernamentală.

Mulţumesc pentru felicitări! :)

Trebuie, odată, spus lucrurilor pe nume.

Crystal Clear spunea...

Este mare, mare lucru ca exista blogul tau si inca cateva care pun in lumina itzele unei increngaturi deosebit de incurcate si periculoase.
Pana acum vreo 2-3 ani erau momente cand incercam sa pricep ceea ce se intampla dar nu intelegeam NIMIC .
Din cauza asta in perioada respectiva am inceput sa citesc carti politice ( TRU) ,iar apoi am intrat in internet si am inceput si am descoperit blogosfera portocalie :).....

Riddick spunea...

O parte din "blogosfera portocalie" numai portocalie nu este.

Crystal Clear spunea...

Asa este.Diversionisti peste tot.

Nu stiu daca ai citit asta:


http://inliniedreapta.net/comisariatul-corect-politic-al-aliantei-pentru-romania-curata/

Riddick spunea...

Mai rapid, asa... voi reveni, pregătesc postare nouă.

Crystal Clear spunea...

Vorbeste despre "secta"
:)

TANO spunea...

hmm, sa inteleg ca stolojan isi ia jucariile si pleaca acasa.probabil sa plictisit de anonimat

Riddick spunea...

Habar nu am ce va face Stolojan. A devenit un personaj irelevant.

Bine că nu ne-am pricopsit cu el premier.

Când era preşedinte la PNL a comis două gafe majore: a adus în partid PNL-Câmpeanu (adică nişte fosile pro-iliesciene) şi a renunţat "provizoriu" la funcţia de preşedinte PNL (măcar mai rămânea câteva luni, fie şi de formă, ca să îi mai încurce pe patricieni, care îşi asiguraseră majoritatea în structurile PNL achiziţionând "în viu" susţinători).

Crystal Clear spunea...

Secta zice ca se bazeaza pe revenirea romanilor plecati.
Vor sa mobilizeze diaspora care l-a votat pe Basescu.
Vor de fapt sa distruga si filonul extern de dreapta

http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/bursier-la-harvard-intoarceti-va-acasa-si-preluati-puterea-209790.html

Riddick spunea...

Sunt şi ăştia tot cu direcţia trasată dinainte ("dezvoltarea durabilă", etc):

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) lansează în această vară două noi proiecte: Business Consulting Case Study Event şi Dezvoltarea Durabilă la Marea Neagră.

Conferinţa Dezvoltarea Durabilă la Marea Neagră se va desfăşura în perioada 28-29 August la Constanţa. Conferinţa cuprinde două grupuri de lucru, după cum urmează: 1. "Geopolitică şi Geostrategie la Marea Neagră" cu următoarele subiecte de discuţie: România în Uniunea Europeană şi rolul său la Marea Neagră, Securitate Energetică, Importanţa strategiei dunărene pentu regiunea Mării Negre, Iniţiativele de cooperare regională în zonă Mării Negre şi 2. "Investitii durabile la Marea Neagra", în cadrul căruia se va discuta despre: Energie regenerabilă, Protecţia şi valorificarea patrimoniului Mării Negre şi a Deltei Dunării, Ecoturism, Reciclarea şi valorificarea deşeurilor şi Noile tehnologii informatice şi dezvoltarea durabilă.

http://www.bursa.ro/liga-studentilor-romani-din-strainatate-transforma-vara-asta-manualele-in-cunostinte-practice-88763&s=companii_afaceri&articol=88763&editie_precedenta=2010-11-13.html

Riddick spunea...

Este implicat si aici (formarea de cadre pt. "ei"):

Centrul de Leadership Civic

http://www.lmt.ro/

Marian Staş este si unul din formatorii de la Fundaţia Dinu Patriciu:

http://www.scoaladevara.eu/formatori/marian-stas


https://scoaladevara.fundatiadinupatriciu.ro,

Crystal Clear spunea...

Extraordinar ce lucratura !

Cred c-o sa incep sa fac poze la toate poduri, drumurile terminate de Guvern in ultimele luni.
Va ca mass media tace in legaturile cu toate realizarile adevarate ale PDL


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: