24 decembrie 2010

România, Bantustanul Uniunii Europene


Ce a primit România de la UE în afară de lozinci şi monitorizare în schimb? În timp ce fondurile UE sunt de natura unei momeli inaccesibile, procesul de îndoctrinare a populaţiei continuă. România încă nu a înţeles că sistemul UE prevede ideologic sugerarea incompetenţei şi incapacităţii de adaptare, integrare, absorbţie de fonduri, combaterea criminalităţii organizate etc. într-o analogie perfectă cu misonarea colonialiştilor si noţiunea păcatului ancestral. Cu cât te simţi mai vinovat, cu atât te supui mai mult.

Articol de Radu Golban (Standard.ro):

Stati linisititi ca intram in Schengen!

Africa de Sud a dus o politica de Apartheid pentru ca avea nevoie de un sistem eficient de control al fortei de munca africane si nu dorea un influx de negri in orasele albilor. Bantustanele in Republica Africa de Sud au fost o creatie a Apartheidului, pentru a controla si exploata populatia majoritara de culoare. Cele 10 state pseudo-independente, recunoscute la nivel mondial doar de Africa de Sud, asezate in vecinatatea minelor de aur si zonelor industrializate au avut ca scop dezvoltarea separata a diferitelor populatii (“separate development” in limbajul politic al RSA). Conform versiunii politice a Apartheidului, Bantustanele erau state independente, in care africanii se bucurau de dreptul de autodeterminare (administrate tot de albi), in timp ce Pretoria se bucura de forta lor ieftina de munca si de consumul de produse sud-africane pe datorii la banci sud-africane. Cu toate ca acei cetateni ai Bantustanelor erau si ei la origine sud-africani, la toate punctele de trecere intre Bantustane si Africa de Sud se efectuau controale de pasapoarte. Fara un loc de munca in Africa de Sud dreptul la libera circulatie al negrilor era ingradit.

Aceasta politica discriminatorie din Africa de Sud o traim astazi la nivelul UE. Notiunea de “separate development” o regasim in cazul regimului Schengen, la Euro, la subventiile agricole reduse pentru taranii romani (net sub nivelul vechilor membrii UE), etc. In timp ce Romania a renuntat la orice protectie
economica, a inlaturat oricare vama si a deschis larg portile spre UE, aceasta ne trateaza precum Africa de Sud trata negrii din Bantustane. Romanii sunt buni sa lucreze ca si capsunari in UE, deoarece am avut grija sa ne dezindustrializam tara, ne-am devastat agricultura si ne-am alungat tehnicenii si inginerii pe plantatiile UE.

Daca UE a fost interesata sa se extinda spre est si sa integreze si Romania atunci este si intrebare justificata, daca a fost doar pentru realizarea unei piete de desfacere pentru supra-productia lor, care asigura acasa locuri de munca iar in Romania somaj. UE trebuie sa preia pentru noi o raspundere si responsabilitate. Altfel am putea crede ca doar apartenenţa noastra la uniunea vamala a UE a fost obiectivul stapanilor Europei precum fabulau deja de la mijlocul secolului al XVIII-lea. UE este astazi si o uniune politica care pe zi ce trece, trateaza unii parteneri in maniera pretoriana. Precum Pretoria isi trata populatia de culoare de care depindea in mare parte, fie muncitori, consumatori sau servitori, are si UE nevoie de noi!

Ar fi firesc ca si Romania sa pretinda un sprijin financiar considerabil pentru realizarea si implementarea obiectivelor UE, deoarece acestea sunt in interes reciproc. Alftel Romania ar trebui sa urmeze polica lui Ghadaffi care stoarce anual 5 miliarde de Euro la UE doar sa opreasaca  valul de azilanti spre UE. Precum Pretoria a depins de forta ieftina de lucru a negrilor, depinde si UE de noi, iar Romania nu a stiut sa negocieze o situatie mai favorabila. Daca UE nu a vrut sa facem parte doar din uniunea vamala, sa fie atunci si stapanii Europei dispusi sa suporte cheltuiele aderarii.

Ce a primit Romania de la UE in afara de lozinci si monitorizare in schimb? In timp ce fondurile UE sunt de natura unei momeli inaccesibile procesul de indoctrinare a populatiei continua. Romania inca nu a intels ca sistemul UE prevede ideologic sugerarea incomptentei si incapacitatii de adaptare, integrare, absorbtie de fondurti, combaterea criminalitatii organizate etc. intr-o analogie perfecta cu misonarea colonialistilor si notiunea pacatului ancestral. Cu cat te simti mai vinovat, cu atat te supui mai mult.  Ultimul cancelar al imparatului Wilheml II, printul Max von Baden a declarat in Reichstag in 1918, ca este necesar pentru popoarele europene ca sa inteleaga maretia Germaniei de misionare, deoarece a colonializa inseamna a misiona!

UE are nevoie de Romania, doar tratamentul discriminatoriu este inacceptabil! OK – iar noi ce putem face? Ar fi bine sa ne emancipam si avem curaj sa cerem ceea ce ni-se cuvine! Ghandi a ingenunchiat Imperiul Britanic care exploata indienii si saracea India de materie prima pentru a le vinde apoi textile manufacturate in Marea Britanie printr-o simpla lozinca „Don’t buy cotton“!

8 comentarii :

francezu spunea...

super articol, bine vazut bine spus, aveti mare dreptate ! (din pacate)

Riddick spunea...

Bine ar fi să conştientizeze realitatea cât mai mulţi.

Sandokan spunea...

Nu cumva autorul este acelasi Radu Golban care a descoperit datoria Germaniei de 19 miliarde de Euro ? Parca era german, care locuia in Elvetia, asa e ? Nu zic nimic impotriva articolului scris de Golban, fiindca mi se pare excelent, dar ma intreb: Am renuntat deja la a mai bate la usa lui Angelika ? Sau preferam sa uitam de banutii nostrii de la Berlin ?

Riddick spunea...

L-am criticat şi eu pe Golban aici

http://riddickro.blogspot.com/2010/08/ce-jocuri-face-herr-radu-golban.html

dar articolul mi se pare bun.

Nu văd că am fi renunţat, deşi se pare că avem dificultăţi tehnice:

http://riddickro.blogspot.com/2010/10/tara-de-tampiti.html

Crystal Clear spunea...

Foarte bun articolul.

Nu inteleg inca ce hram poarta R. Golban, dar e bine scris ( ne vom lamuri noi).

In sfarsit vad ca se aduna cei care vad realitatea.

Sandokan spunea...

Am citit link-urile dar am observat că Urban Iulian a abandonat (subit !) subiectul datoriei Germaniei ! BCR - ul i-o fi răspuns oare ? Că nu a mai zis nimic pe blog ! O fi găsit arhiva BNR - ului ? Tare ciudat ! Faţă de ritmul celor 19 articole ale lui Urban pe blog-ul lui, toate referitoare la datoria Germaniei, brusc, după ce a intervenit BNR - ul cu trimiterea spre BCR, Urban a amuţit de tot ! Sau o fi dat-o la pace cu băieţii portocalii ... Sau s-o fi înţeles cu Baconschi şi-a lui platformă creştin-democrată contra tăcerii lui Angelika.

Riddick spunea...

Urban e prea vulpoi, om vedea...

Aia cu "târgul de 19 miliarde" cu Angela e diversiune, cine ar face aşa ceva ar fi ostaticul nemţilor permanent. Nu cred în varianta asta.

Sandokan spunea...

Hmmm. Vom vedea, dar prea se leagă lucrurile. Oricum ceva tot este, fiindcă prea tac toţi cei implicaţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: