03 decembrie 2010

Până la circulaţia liberă a persoanelor, începe circulaţia liberă a deşeurilor ?



"Perchè tutto il mondo è d'accordo. Tutto il mondo !"

Prin 1994 sau 1995 a fost scandalul butoaielor cu vopsea toxică aduse cu vaporul şi cu trenul în România (de fapt, erau deşeuri, resturi tehnologice toxice de la fabricarea vopselurilor), în urma transporturilor ilegale rezultând cazuri grave de intoxicare, unele mortale. Au fost folosite de unii, bucuroşi că au putut obţine gratis vopsea, chiar sustrăgând substanţele care degajau vapori toxici.

Scriam aici că este posibil ca din anul 2012 să fim obligaţi să acceptăm importul de deşeuri din alte state UE: "Avem, la Satu Mare, un depozit de gunoi ecologic conform normelor UE, la care taxa este de 11 euro/tonă. Iar la Debreţin, în Ungaria, taxa este de 24 euro/tonă. Unde credeţi că vor duce ungurii gunoiul după 2012?” - comisarul general Silvian Ionescu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, interviu pentru ziarul Ring (6 august 2010).

Săptămânalul italian L'espresso a publicat un articol, E la monnezza va a Bucarest (Iar gunoiul merge la Bucureşti), preluat de Cotidianul.

Dincolo de insinuările şi ironiile de la Cotidianul şi L'espresso, ar trebui ca România să refuze în continuare orice tip de import de deşeuri, fie el legal sau ilegal.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: