03 decembrie 2010

Şeful DAE: Preşedintele a respins alte criterii decât cele tehnice, privind Schengen, în faţa ambasadorilor UE



Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, vineri, în faţa ambasadorilor statelor Uniunii Europene, poziţia potrivit căreia românii nu vor accepta ca, deşi îndeplinite criteriile tehnice de aderare la spaţiul Schengen, să se facă vreo legătură cu alte politici, care să pună la îndoială aderarea la termen, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) al Guvernului, Bogdan Mănoiu.

"S-a abordat problema spaţiului Schengen. Preşedintele a reiterat poziţia cunoscută, de altfel, că România şi, în general, românii nu vor accepta ca, odată îndeplinite criteriile tehnice, să se facă vreo legătură cu alte politici care ar putea pune sub semnul întrebării aderarea la termen", a spus şeful DAE, după întâlnirea pe care Băsescu a avut-o, la Ambasada Belgiei, cu ambasadorii europeni.

Întrebat dacă mesajul preşedintelui Băsescu a vizat în mod special ambasadorii Olandei şi Franţei, ţări care au avut poziţii împotriva aderării României la zona Schengen, ministrul a răspuns că a fost un mesaj general.
"Nu în mod special. A fost un mesaj general, care nu a făcut distincţia între ambasadorii prezenţi şi a vizat pe toată lumea", a susţinut acesta.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, la Ambasada Belgiei, la un dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene.

La întrevedere au mai fost prezenţi consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban, precum şi şeful DAE, Bogdan Mănoiu, care, la ieşirea de la dejun, s-a întreţinut câteva minute cu ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul. 


2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Leonard Orban".....

Riddick spunea...

Aaaa, Leonardo, europeanul... halal...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: