03 decembrie 2010

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional - comunicat de presă



COMUNICAT DE PRESĂ 

În legătură cu ştirile apărute în presă despre Raportul Corpului de control al Prim-Ministrului referitor la unele contracte încheiate de instituţii subordonate Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Biroul de presă al MCPN este împuternicit să declare următoarele:

Contractele în cauză au fost încheiate în anii 2008 şi 2009, când la conducerea Ministerului se aflau alte echipe. Tot în acea perioadă au fost deschise şi filele de buget prin care s-au făcut plăţile.

Raportul Corpului de control a semnalat deficienţe, dar nu a constatat explicit că respectivele contracte ar fi fost încheiate ilegal.

Până în prezent, autorităţile (ANRMAP, ANAF) care au efectuat controale, ulterior Raportului, nu au constatat ilegalităţi la instituţiile în cauză.

La rectificarea bugetară, actuala echipă din MCPN şi-a însuşit recomandarea din Raportul Corpului de control, anume ca amenajările muzeale să fie cuprinse într-un program multianual.

Conform Legii finanţelor publice, ordonatorii terţiari de credite (instituţiile în cauză) răspund de realitatea şi legalitatea procedurilor contractuale şi/sau de achiziţii.

O eventuală oprire a plăţilor la contractele în cauză, se poate face doar la începerea urmăririi penale, decisă de organele abilitate.

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional va acorda tot sprijinul organelor de control pentru elucidarea completă a situaţiei.

Biroul de presă al MCPN

03 decembrie 2010

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/41095.html


>> Adevărul -  VIDEO Ministerul Culturii, plăţi ilegale de 26 de milioane €

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cand aud de Vladescu si Paleologu ma gandesc imkediat la matrapazlacuri...
Cand aud de Corpul de control al Primului -ma gandesc din cine oare este format ca sa pot anticipa rezultatul controlului

Riddick spunea...

Nu cred că bietul paleolog e băgat în vreo deturnare, l-or fi făcut funcţionarii din minister. Săracul, nici şireturile nu-i în stare să şi le înnoade... şi când te gândeşti că strămoşii lui (?) cârmuiau Imperiul Roman de Răsărit (Bizantin)...

Ăia de la Corpul de Control nu sunt ageamii, nu se pot juca cu vorbele, trebuie să dea o concluzie clară.

Crystal Clear spunea...

Poza cu pipa a lui Paleologu este similara cu cea a unui bebelus care fumeaza...



Corpul de control- sa speram ca-si face treaba corect


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: