28 decembrie 2010

Filat, omul-orchestră



„Filat 3 în 1“: şef de stat, premier şi parlamentar

Adevărul


Liderul PLDM, Vlad Filat
Foto: epa
Cei 101 deputaţi aleşi la 28 noiembrie s-au întrunit ieri, pentru prima dată, în şedinţa de constituire a Legislativului. Preşedintele şedinţei a fost comunistul Vladimir Voronin, care a avut această funcţie, pentru o zi, deoarece este decanul de vârstă din Parlament. Şedinţa a fost mai mult una de curtoazie, fără niciun rezultat – tot nu au reuşit să anunţe care va fi coaliţia de guvernare.

În timp ce deputaţii democraţi şi cei comunişti s-au afişat împreună, foarte destinşi, pe holurile Parlamentului, colegii lor liberali abia au schiţat câte un zâmbet. Cel mai supărat s-a arătat chiar liderul PL, Mihai Ghimpu, care a redevenit, din preşedinte interimar, simplu deputat.

Supărarea liberalilor s-a datorat eşuării negocierilor cu democraţii şi liberal-democraţii, care s-au încheiat ieri în câteva minute. Liberalii insistă să primească un post de control în una dintre cele trei structuri de Drept, lucru refuzat de partenerii de discuţie de la PLDM şi PD. „Vrem să fim trataţi ca parteneri egali în negocieri", a declarat Ion Hadârcă, vicepreşedintele liberalilor, după şedinţa Parlamentului.

Tabăra democrat-liberalilor a fost destul de retrasă. Vlad Filat, liderul PLDM, a preluat ieri şi funcţia interimară de şef de stat, deoarece deputaţii nu au ales preşedintele Parlamentului care să preia şi conducerea statului.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"I-am facut domnului Soros o vizita de curtoazie"
Ca si Baconschi acum cateva luni ,tot la New York...

Riddick spunea...

Deschide al doilea link, este edificator.

Crystal Clear spunea...

Inteleg ca Jean Monet( Rothschild front man) a spus cele de mai jos :

"Europe’s nations should be guided towards the super-state without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but will eventually and irreversibly lead to federation.’ "

Ce PLAN DIABOLIC !



La linkul asta nu merge video

http://riddickro.blogspot.com/2010/01/ahada-da-da.html

Riddick spunea...

Clipul este blocat din site-ul jurnaltv.md, care l-a postat în ianuarie. Nici acolo nu merge.

Riddick spunea...

http://www.jurnaltv.md/ro/news/57946/#exclusiv-filat-s-a-intalnit-cu-soros-57946

Acum o lună mergea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: