06 decembrie 2010

Baconschi "se aliniază"



După criticile primite în urma declaraţiei că România nu va fi reprezentată de ambasadorul său în Norvegia, la ceremonia decernării Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo, ci la un nivel mai redus, MAE revine (comunicat preluat de revista 22, nu l-am întâlnit pe net decât aici):
România va participa la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace, care va avea loc pe 10 decembrie, la Oslo, la nivel de ambasador, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

România se va alinia poziţiei Uniunii Europene şi va participa la ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru Pace, la nivel de ambasador”, se precizează într-un comunicat al Ministerului de Externe, transmis AGERPRES.

Recent, s-a vehiculat în presă ipoteza că România nu îl va va trimite pe şeful misiunii diplomatice României în Suedia la ceremonia decernării premiului Nobel pentru Pace, programată pe 10 decembrie, la Oslo.

Laureatul Premiului Nobel pentru medicină din acest an, britanicul Robert Edwards, dar şi ambasadorul chinez în Suedia vor lipsi de la ceremoniile de înmânare a premiilor de săptămâna viitoare de la Stockholm, a anunţat săptămâna trecută Fundaţia Nobel, potrivit AFP.

Profesorul Edwards, părintele “copiilor-eprubetă”, nu va putea veni în capitala suedeză din motive de sănătate, a precizat directorul Fundaţiei Nobel, Michael Sohlman, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ambasadorul chinez la Stockholm, Chen Mingming, a declinat în ce-l priveşte invitaţia la banchetul tradiţional din 10 decembrie organizat în capitala suedeză în onoarea laureaţilor, a menţionat Sohlman, care a precizat că nu are cunoştinţă dacă refuzul este legat de acordarea Nobelului pentru pace disidentului chinez Liu Xiaobo.

China, la fel ca alte cinci ţări, între care Rusia, a anunţat că nu va fi reprezentată la ceremonia înmânării Premiului Nobel pentru Pace, care are loc la Oslo, în Norvegia, tot la 10 decembrie, şi în absenţa laureatului, aflat în închisoare în ţara sa.

Bucureşti, 6 dec /Agerpres/

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Bakonschi si-a data seama ca a calcat prea rau in strachini si-l dau astia afara din Guvern

Francesco spunea...

Ma bucur de asta Riddick. Era prea de tot sa nu mergem ca nu vor urmasii lui Mao Tze Dung...
Libertate pentru Liu Xiaobo!

Multumim de stire!

Riddick spunea...

Cam târziu, dupa ce "cocoşul a cântat de trei ori". :)

Riddick spunea...

Totuşi, ştirea apare numai în "22". So far...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: