13 decembrie 2010

A ajuns funia la par, Pagliaccio...



Berluskonin e cam pa :

Silvio Berlusconi:"Nu voi accepta şantajul din partea nimănui" (Corespondenţă)

Premierul italian a susţinut luni după-amiază, la Camera Deputaţilor, în orele decisive pentru guvernul italian, cel de-al doilea discurs al zilei în încercarea de a obţine votul de încredere al Parlamentului care se va pronunţa marţi, discurs similar celui prezentat luni dimineaţa în faţa Senatului.

În timpul dezbaterilor pe marginea moţiunii de cenzură de la Camera Deputaţilor de luni după-amiază, partidul lui Gianfranco Fini, Viitor şi libertate /Fli/ a semnat o petiţie comună prin care cere premierului Silvio Berlusconi să demisioneze înainte de evaluarea votului de încredere din partea Parlamentului.

Premierul nu a cedat presiunilor şi a refuzat propunerea Fli. Mai mult, el a subliniat că nu acceptă şantajul din partea nimănui şi nici ultimatumuri. "Din partea susţinătorilor nu primesc decât cererea de a demisiona în toate felurile. Nimic nou", a declarat premierul, citat de agenţia de presă ANSA.

Replica a fost aplaudată în sala Camerei Deputaţilor de către deputaţii care îl susţin pe premier şi care au scandat numele lui Berlusconi. Înainte de a-şi începe discursul, politicianul a glumit pe seama "vârstei arhaice" pe care o are, afirmând că prea multe aplauze ar putea să îi facă rău.

Spre indignarea colegilor din opoziţie, magnatul italian s-a autodefinit a fi "cel mai iubit premier european". Discursul a fost aplaudat de susţinători şi huiduit de către deputaţii din opoziţie.

Imediat după ce şi-a încheiat discursul, premierul a părăsit sala Camerei Deputaţilor şi a refuzat să vorbească cu jurnaliştii care îl aşteptau afară. Politicianul le-a dat de înţeles, prin semne, că are gura cusută în ceea ce priveşte o eventuală declaraţie suplimentară. 


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tocmai imi spuneam ca "se cam termina" cu Berlusconi,cand am vazut propozitia ta de inceput.. :)

Riddick spunea...

"Pagliaccio/paiaţă". Un impostor.

Omul lui Putin în UE şi NATO (unul dintre ei, mai sunt Merkel, Sarkozy....)

Crystal Clear spunea...

Putin asta e un diavol ..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: