18 octombrie 2010

"România are" două voci în Comisia Trilaterală



– Iartă-mă, zic; înţeleg să le combaţi pe haimanale, dar să susţii că sunt ale mele... 
– Ce să te iert!... Dv., oameni inteligenţi, sunteţi de vină, fiindcă staţi indiferenţi. Ia să fi mers dumneata cu mine şi cu dumnealor toţi (arată pe cei de la celelalte mese dimprejur), să fi mers, ca nişte cetăţeni convinşi, să facem şi noi o manifestaţie... Dar nu! Noi stăm ca blegii în cafenele, şi-n berării, şi-n cluburi; şi lăsăm pe toţi apelpisiţii, care ard să puie iar mâna pe slujbuşoare, ca să-şi facă de cap şi să răstoarne sub felurite pretexte...

I.L. Caragiale - Atmosferă încărcată

Când i-a numit acolo "România" ?
Doar doi români sunt membri ai Comisiei: Mugur Isărescu şi Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI. România este prezentă în acest grup exclusiv datorită calităţii sale de membru al UE, Bulgaria spre exemplu având trei reprezentanţi, în timp ce Rusia niciunul. Anumite momente ale întâlnirii de la Bucureşti au fost deschise şi unor politicieni români influenţi în acest moment, iar preşedintele Traian Băsescu a oferit un dineu invitaţilor, la palatul Cotroceni.


- Ascultaţi aici dialogul purtat de Robert Schwartz şi Emil Hurezeanu despre lucrările Comisiei Trilaterale la Bucureşti


Deutsche Welle
: "Traian Băsescu, în faţa „greilor” Europei"

Omul propus de opoziţie ca premier în cazul succesului moţiunii de cenzură, ar fi cumva Călin Georgescu ? (Google it)

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ceea ce inteleg eu de aici este ca ni se vand niste gogosi despre democratie si ca de fapt "who has money has the power"
Nu mai mai duc in viata mea sa votez, pe bune !M-am saturat sa tot fiu luata de proasta.Am niste prieteni care n-au votat in viata lor .Si-i inteleg.
Iar daca lucrurile stau asa si ne mandrim ca s-a tinut Trilaterala la Bucuresti si ca este un succes al politicii externe romanesti, mai nimeni nu recunoaste ca acest succes i se datoreaza lui Basescu si nu altcuiva.
Avem de invatat enorm de la Basescu !

Riddick spunea...

Nu e niciun succes.

Cine au fost invitaţii:

-Adriean Videanu, lobby-stul #1 al Gazprom în România

-Adrian Severin, un duşman turbat al României capitaliste

-Daniel Dăianu, care a sabotat (împreună cu Radu Vasile)producţia de elicoptere Cobra la I.A.R. Braşov (1998-1999)

-Lucian Croitoru, cu care era să ne pricopsim premier, şi care vrea trecerea la euro mai accelerată

Premierul şi preşedintele nu puteau ignora evenimentul, lipsa participării ar fi fost mai daunătoare ("iar e izolat Băsescu" - Mogulistan Media)

Crystal Clear spunea...

Iti vine sa-i injuri cu cinismul lor cu tot ( who has money has the power)
Povestea este ca nu-i intreaba nimeni daca banii nu sunt cumva furati

Cele patru personaje de mai sus sunt efectiv dusmanii Romaniei.

Riddick spunea...

S-ar putea să ne mai împiedicam de Croitoru şi Dăianu printr-un viitor guvern, ori de Videanu pe la PDL (sper să nu, cică s-a dat drumul la ancheta "autobuzelor Mercedes pt RATB").

Cu Călin Georgescu e mai complicat, dar who goes around, comes around.

Crystal Clear spunea...

Ce agresiv este lobbistul de Videanu ...
N-as fi crezut

Riddick spunea...

Dacă era deştept, se dădea la fund dupa refuzul de a mai candida la Primăria Generală (nu a fost un mandat slab, dar a fost un non-combat politic total ca primar general).

Un eventual succes al lui la congres (mai ales dacă va fi propus pe lista de vicepreşedinţi a lui Emil Boc - ceea ce nu cred) m-ar face să îmi reexaminez opţiunile.

Crystal Clear spunea...

Foarte bine ai caracterizat mandatul lui Videanu ca Primar General.
A fost foarte muncitor si activ ca si gospodar, dar politic a fost ZERO.
A facut foarte rau PDL-ului ca a refuzat sa candideze .N-ar mai trebui ales din cauza asta.
Cine greseste ,plateste.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: