26 octombrie 2010

"Postmodernism"



Europarlamentarul britanic Nigel Farage a acordat un interviu unei televiziuni olandeze. Farage a observat încă din 1990 unele tendinţe ale CEE/UE de a prelua treptat controlul asupra statelor membre. ("Barroso a descris cândva UE ca un imperiu non-imperial").




"Nu-i vorba despre o piaţă comună, despre comerţ, ci despre o uniune politică. [...] Dacă o naţiune nu poate decide cine poate veni pe teritoriul său, nu poate fi un stat-naţiune". (7:32)

"Nu acordaţi încredere politicienilor de carieră din ţara voastră. Nu daţi vina pe domnul Barroso, ori pe instituţiile UE, nu aceştia vă iau democraţia, sunt proprii voştri politicieni care vi-o iau, şi nu daţi votul vostru asa-ziselor "partide tradiţionale" care vă fac aşa ceva, votaţi alternativele, cereţi referendumuri, şi eu sper că în următorii zece ani ţările noastre vor fi vecini, parteneri comerciali, orice, dar nu vom fi membri într-o uniune politică".

Se adaugă la toate acestea tentativa unor state de a înlocui NATO cu un nou sistem de securitate la care să participe şi Rusia:

Pe de altă parte, Deauvilleul developează un curent tot mai important - schimbarea la faţă a elitelor europene. Elitele anilor 90, care au asigurat, în mare măsură, energia vitală şi motorul simbolic din spatele valurilor succesive de extindere ale comunităţii euroatlantice, s-au retras în cărţile de istorie. Ceea ce vedem astăzi este ascensiunea unei noi generaţii de lideri. Experienţa lor formativă este mai puţin legată de memoria Războiului Rece, cât de succesul şi maturizarea construcţiei comunitare. În centrul universului lor stă mai puţin NATO şi mai mult Uniunea Europeană. O distincţie importantă între cele două generaţii este că cea dintâi a ajuns în prim-plan în plină epocă unipolară, în contextul unei puteri americane aflate la apogeu, pe când astăzi sentimentul este acela al unei dezangajări treptate a Statelor Unite şi că ne îndreptăm chiar spre o Europă postamericană.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

UK si Olanda vor fi primele care fie vor desfiinta fie vor schimba schimba profilul UE.

Noi trebuie sa ne punem singuri pe picioare,altfel ne mananca occidentalii cu fulgi cu tot.
Sa nu ne asteptam la NIMIC pe gratis.
Totul se obtine numai cu munca grea si inteligenta politica ,inclusiv in privinta sustinerii NATO.
N-am incredere in europeni, fie ei si occidentali
Sa vedem ce se intampla marti 2-11 la midterm elections

Riddick spunea...

"Legea conservării energiei"... ;-)

Crystal Clear spunea...

:)))))

Crystal Clear spunea...

Imi place noul termen:

"collaborationist with the EU" and a "traitor."


http://riddick2.blogspot.com/2010/10/ceskenoviny.html#links

Riddick spunea...

Avem de învăţat de la cehi.

costin spunea...

imi place mult farage, dar la faza cu tiganii m-a facut.

Riddick spunea...

A dublat numărul (parcă zice "patru milioane").

Cam trage de cifre.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: