21 octombrie 2010

Stelică, the pundit



Comilitonul lui Dinescu de la Vântu TV are "soluţia" pentru PDL, şi o dezvăluie în articolul "Băsescu şi Brătienii" din Adevărul:

Mă întreb: ce altceva ar putea salva mai bine PDL-ul decât doi ani de Opoziţie? Nu cred că Băsescu va proceda astfel.

Îşi va face el jocul cu care ne-a obişnuit? Tactica lui este la vedere, nu e un secret: să decredibilizeze tabăra adversă, să nege azi ce a afirmat ieri şi invers. Asaltat de nemulţumirea electoratului, care l-a trimis la subsol în toate sondajele, contraatacă acum cu o diversiune mediactică, ca să distragă atenţia de la recesiune şi punctual de la moţiunea de cenzură. Nimic nou. Mă îndoiesc însă că asemenea tactici repetate în atâtea ocazii, fără imaginaţie, îl vor face să evite eşecul care se prefigurează pentru 2012. Partidul pe care îl conduce nu are cum să-şi revină dacă situaţia economică nu se schimbă. Mai mult - dacă până atunci efectele acestei posibile reveniri nu se vor simţi în buzunarele oamenilor. Or, previziunile pentru anul viitor sunt sumbre. Mutarea surprinzătoare ar fi ca la moţiunea de cenzură Guvernul Boc să cadă, chiar prin votul câtorva PDL-işti, bine sfătuiţi de Băsescu. Trecut în Opoziţie, PDL va putea să împartă răspunderea cu cei care vor prelua Palatul Victoria, PSD, PNL, PC (fireşte şi UDMR, căruia nu-i place în Opoziţie).

PDL se va putea prezenta la alegeri cu imaginea refrişată şi foarte critic la adresa „monstruoasei coaliţii", mai ales cu o credibilitate refăcută. Băsescu ar reuşi în şase luni să compromită actuala Opoziţie. Mă întreb: ce altceva ar putea salva mai bine PDL-ul decât doi ani de Opoziţie? Nu cred că Băsescu va proceda astfel. Ar trebui să aibă stăpânire de sine şi o capacitate manavrieră „stil Brătianu". Şi Ion, şi Ionel Brătianu recurgeau la această tactică în situaţii de criză, lăsând Opoziţia să vină la guvernare pentru a scoate castanele din foc. Nu cred că Băsescu are o asemenea stofă. 

Aiurea... ce stofă ?! Nici Brătienii nu mai sunt ce au fost odată.


* pundit 

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Kitch

Riddick spunea...

Cocalar cu ştaif.

Crystal Clear spunea...

M-am uitat in dexonline.ro pentru definitie exacta la cocalar.

Se potriveste perfect !

Riddick spunea...

:)

niku_elektriku spunea...

dac' n'ar fi spaima da dosarelele alea grele, cre' ca ne'am confrunta cu situatzia inedita in care pedelijdii ar vota contra gubernului, iar "(h)opozitzia" s'ar comporta taman vicevercea, da' acuma, vazind si gugumania cu votarea reducerii tevea, tare ma tem ca frontu' antidiktator, cu pedelijdi in coada, calca pe cadavru' ioconomiei spre a'i salva pa mogulashi, vezi si cum vor sa'si puie pezedizdii oamenii la interne si justitzie.
totu' cu suport "popular"...
potzi sa te pui cu "poporu" ?

Riddick spunea...

Se lasă rău... Om vedea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: