21 octombrie 2010

Stelică, the pundit



Comilitonul lui Dinescu de la Vântu TV are "soluţia" pentru PDL, şi o dezvăluie în articolul "Băsescu şi Brătienii" din Adevărul:

Mă întreb: ce altceva ar putea salva mai bine PDL-ul decât doi ani de Opoziţie? Nu cred că Băsescu va proceda astfel.

Îşi va face el jocul cu care ne-a obişnuit? Tactica lui este la vedere, nu e un secret: să decredibilizeze tabăra adversă, să nege azi ce a afirmat ieri şi invers. Asaltat de nemulţumirea electoratului, care l-a trimis la subsol în toate sondajele, contraatacă acum cu o diversiune mediactică, ca să distragă atenţia de la recesiune şi punctual de la moţiunea de cenzură. Nimic nou. Mă îndoiesc însă că asemenea tactici repetate în atâtea ocazii, fără imaginaţie, îl vor face să evite eşecul care se prefigurează pentru 2012. Partidul pe care îl conduce nu are cum să-şi revină dacă situaţia economică nu se schimbă. Mai mult - dacă până atunci efectele acestei posibile reveniri nu se vor simţi în buzunarele oamenilor. Or, previziunile pentru anul viitor sunt sumbre. Mutarea surprinzătoare ar fi ca la moţiunea de cenzură Guvernul Boc să cadă, chiar prin votul câtorva PDL-işti, bine sfătuiţi de Băsescu. Trecut în Opoziţie, PDL va putea să împartă răspunderea cu cei care vor prelua Palatul Victoria, PSD, PNL, PC (fireşte şi UDMR, căruia nu-i place în Opoziţie).

PDL se va putea prezenta la alegeri cu imaginea refrişată şi foarte critic la adresa „monstruoasei coaliţii", mai ales cu o credibilitate refăcută. Băsescu ar reuşi în şase luni să compromită actuala Opoziţie. Mă întreb: ce altceva ar putea salva mai bine PDL-ul decât doi ani de Opoziţie? Nu cred că Băsescu va proceda astfel. Ar trebui să aibă stăpânire de sine şi o capacitate manavrieră „stil Brătianu". Şi Ion, şi Ionel Brătianu recurgeau la această tactică în situaţii de criză, lăsând Opoziţia să vină la guvernare pentru a scoate castanele din foc. Nu cred că Băsescu are o asemenea stofă. 

Aiurea... ce stofă ?! Nici Brătienii nu mai sunt ce au fost odată.


* pundit 

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Kitch

Riddick spunea...

Cocalar cu ştaif.

Crystal Clear spunea...

M-am uitat in dexonline.ro pentru definitie exacta la cocalar.

Se potriveste perfect !

Riddick spunea...

:)

niku_elektriku spunea...

dac' n'ar fi spaima da dosarelele alea grele, cre' ca ne'am confrunta cu situatzia inedita in care pedelijdii ar vota contra gubernului, iar "(h)opozitzia" s'ar comporta taman vicevercea, da' acuma, vazind si gugumania cu votarea reducerii tevea, tare ma tem ca frontu' antidiktator, cu pedelijdi in coada, calca pe cadavru' ioconomiei spre a'i salva pa mogulashi, vezi si cum vor sa'si puie pezedizdii oamenii la interne si justitzie.
totu' cu suport "popular"...
potzi sa te pui cu "poporu" ?

Riddick spunea...

Se lasă rău... Om vedea.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: