06 octombrie 2010

Ce jocuri face Sarkozy? Şi nu numai Sarkozy



Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, va propune încheierea unui pact de cooperare în domeniul securităţii şi economiei. Ideea constă de a apropia mai mult  Rusia de Europa, fără a o integra în NATO. Se presupune că Sarkozy va face publică această iniţiativă la summitul franco-germano-rus de la Doville care va avea loc pe 18 şi 19 octombrie. 

Vocea Rusiei


Se cam înmulţesc indiciile că anumite state din UE, membre şi ale NATO, ar dori dizolvarea Alianţei NATO şi crearea aşa-zisei "Armate Europene".

Pe 23 şi 24 septembrie 2010 a avut loc Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, la care a participat si România. Scopul declarat: "dezvoltarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene".

Scopul real al unora: demararea unor proceduri care ar putea duce în cele din urmă la dizolvarea NATO, conform planului ruso-german.


Să punem cap la cap nişte chestii: 


* "Sunt americanii mai europeni decât înşişi europenii?"
Ziarul „The New-York Times" citează declaraţia unui „funcţionar american de rang înalt", rămas sub anonimat: „Mă întreb de când securitatea europeană nu mai este o problemă care interesează Statele Unite, ci a devenit o problemă care urmează să fie soluţionată între Europa şi Rusia? După ce în decurs de 70 de ani noi am fost în centrul securităţii europene, este straniu să auzim că securitatea europeană nu mai are legătură cu Statele Unite"
Vocea Rusiei 
"Sarkozy to Propose New Bond With Russia"
The New York Times

"Pentru cine este mai importantă securitatea europeană? Pentru europeni sau americani?"
Washington a fost indignat de declaraţia lui Sarkozy, deoarece planul liderului francez presupune, de fapt, o nouă ordine mondială în cadrul căreia securitatea europeană nu va mai depinde de americani, ci va trece sub controlul UE şi al Moscovei.

Parisul nu face un secret din faptul că este vorba despre o nouă arhitectură mondială, avându-se în vedere  nu numai problemele militare, ci şi securitatea economică. Preşedintele Franţei consideră că pentru funcţionarea normală a economiei globale este nevoie ca la ea să participe Rusia şi China. În ce priveşte Moscova, Sarkozy consideră că  Rusia şi 27 de ţări UE trebuie să-şi construiască relaţii strânse în domeniul securităţii, diplomaţiei, politicii economice, drepturilor omului şi emigraţiei.
Vocea Rusiei
* Apar tot felul de organizaţii ciudate, precum acest EASI
 "EASI, o noua comisie cu pretentii de axa Moscova - Bruxelles - Washington"
Agenţia KARADENIZ Press
* Germania şi Rusia au propus înfiinţarea unui nou mecanism de securitate, în care Uniunea Europeană şi Rusia să coopereze pentru rezolvarea conflictelor şi crizelor regionale.

* Alte linkuri interesante: AICI, AICI, AICI şi AICI.


Connect the dots.

9 comentarii :

Motanul_Incaltat spunea...

Foarte interesanta postarea! S-ar putea sa fie vorba si de razboiul asta economic dintre Europa si SUA... Si, plecand de aici, reactiile lui Sarkozy. Dar si interesele Moscovei...

Riddick spunea...

Se cam dau pe faţă nişte chestii, vom avea numeroase surprize.

Va fi interesant...

Crystal Clear spunea...

Franta a reintrat in NATO destul de recent.
Mai bine n-o primeau

Riddick spunea...

În 1966, cînd paranoicul de Gaulle a scos Franţa din NATO (Churchill sugerase "debarasarea" de acesta printr-un "accident", încă din timpul războiului), preşedintele Johnson a întrebat retoric dacă trebuie să repatrieze şi osemintele militarilor americani căzuţi în Franţa în cele două războaie mondiale.

Se dăduse termen pentru evacuarea clădirilor NATO din Franţa.

Cartierul general al NATO era la Paris, clădirea va deveni apoi ambasada RP Chineze.

Acum câţiva ani, francezii cereau nominalizarea unui general de-al lor la comanda Flancului Sudic NATO.

Crystal Clear spunea...

Francezii nu sunt o natie serioasa !
Nu te poti baza pe ei

Riddick spunea...

"I would rather have a German division in front of me than a French one behind me." —General George S. Patton

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion." —Norman Schwartzkopf

Riddick spunea...

"They've taken their own precautions against Al Qaeda. To prepare for an attack, each Frenchman is urged to keep duct tape, a white flag, and a three-day supply of mistresses in the house." —Argus Hamilton

"The only way the French are going in is if we tell them we found truffles in Iraq." —Dennis Miller

"I would call the French scumbags, but that, of course, would be a disservice to bags filled with scum. I say we invade Iraq, then invade Chirac." —Dennis Miller

"You know why the French don't want to bomb Saddam Hussein? Because he hates America, he loves mistresses and wears a beret. He IS French, people." —Conan O'Brien

"I don't know why people are surprised that France won't help us get Saddam out of Iraq. After all, France wouldn't help us get the Germans out of France!" —Jay Leno

"The last time the French asked for 'more proof,' it came marching into Paris under a German flag." —David Letterman

How many Frenchmen does it take to change a light bulb?
One. He holds the bulb and all of Europe revolves around him.

An old saying: Raise your right hand if you like the French.... Raise both hands if you are French.

Next time there's a war in Europe, the loser has to keep France.

Crystal Clear spunea...

Super colectie de zicale !
Pe care , din pacate , francezii le merita pe deplin.
Cel mai mult imi place asta:

"I would rather have a German division in front of me than a French one behind me." —General George S. Patton

Riddick spunea...

... des bons a rien...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: