06 octombrie 2010

UE nu este de acord cu înăsprirea legislaţiei româneşti privind jocurile de noroc online



Până şi în domeniul jocurilor de noroc se bagă Comisia Europeană:


Primul proiect de lege propus pentru a reglementa jocurile de noroc online din România a dus la o atenţionare din partea Comisiei Europene, care a emis un aviz detaliat în care exprimă rezerve cu privire la compatibilitatea propunerii cu legislaţia Uniunii Europene.

The European Gaming and Betting Association, un organism comercial care reprezintă interesele celor mai multe dintre marile companii de jocuri de noroc pe internet din Europa, a comentat cu privire la aviz:

"EGBA salută dorinţa guvernului român de a reforma jocurile de noroc online şi piaţa de pariuri. Cu toate acestea, EGBA observă că România este a treia ţară care în ultimele 12 luni a primit un aviz detaliat din partea Comisiei Europene şi va trebui, ca şi în cazul Danemarcei şi Poloniei, să reformuleze şi ajusteze proiectul său de lege", a spus Sigrid Ligne, secretarul general al EGBA.

După analizarea proiectului de lege, EGBA a identificat o serie de dispoziţii care sunt foarte puţin probabil în conformitate cu legislaţia UE. Acestea includ:

* Interzicerea discriminatorie a activităţilor de marketing şi de publicitate pentru companiile autorizate din UE care nu sunt autorizate în România

* Cerinţă pentru companiile de pariuri online licenţiate în UE ca să aibe serverele lor în România

* Cerinţă pentru companiile de pariuri online licenţiate în UE să fie stabilite în România (sediul social)

* Excluderea nejustificată a pronosticurilor online în timp ce toate celelalte forme de jocuri de noroc online ar fi permise.

"În timp ce noi dorim să sprijinim dorinţa legitimă a României de a reglementa piaţa jocurilor de noroc online, este important din perspectiva protecţiei consumatorilor ca politicile naţionale de jocuri de noroc sa fie compatibile", a adăugat Ligne. "După cum s-a confirmat de CEJ în hotărârile sale recente, există mijloace mai puţin restrictive decât stabilirea obligatorie în statul respectiv, pentru a se monitoriza şi controla jocurile de noroc online şi piaţa pariurilor."

Proiectul de lege român a fost notificat la Comisia Europeană şi statele membre, la 2 iulie 2010. Avizul detaliat extinde perioada de aşteptare până la 03 noiembrie, timp în care România nu poate adopta proiectul de legislaţie.

România este obligată să răspundă la punctul de vedere al Comisiei, dacă aceasta nu reuşeşte să ia în considerare obiecţiile Comisiei, Comisia ar putea decide să lanseze procedurile de infringement.



http://www.recentpoker.com/news/romania-9438.html

http://gamingzion.com/gamblingnews/romania-in-opposition-to-ec-over-internet-gambling-1684

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu stiu cum este cu jocurile online.

Dar stiu cum este cu sutele de cazinouri de pe strazile Bucurestiului si mi se face rau
Este o adictie cumplita comparabila cu cea fata de cocaina.
Mai bine ar opri asa ceva.
Dar banditii astia se strecoara si scapa
UE decide numai ce vor lobbistii.

Riddick spunea...

În Budapesta sunt doar trei cazinouri, în bucureşti cred că sunt trei de fiecare sector...

Există norme stricte pentru jocurile de noroc în statele stabile, pentru a împiedica spălarea de bani. Se merge până la prezentarea înregistrărilor de la mesele de joc la autorităţi.

Crystal Clear spunea...

Da, ai spus exact ceea ce stiam si eu .La fel este si in Canada-am o prietena care lucreaza undeva la un centru de cercetari sociologie acolo si se ocupa de adictia la tineri si copii .
Mi-a povestit niste lucruri cumplite.
In bordul cazionurilor sunt si oameni din guvern pentru ca sa regleze taxele platite de cazinouri.
Sunt cateva cazionoiuri in toata Canada.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: