05 iunie 2010

Subminarea NATO şi UE, încă un pas. Germania, calul troian rusesc.



Germania şi Rusia au propus înfiinţarea unui nou mecanism de securitate, în care Uniunea Europeană şi Rusia să coopereze pentru rezolvarea conflictelor şi crizelor regionale. Potrivit AP, în declaraţia semnată astăzi la Berlin de cancelarul Germaniei Angela Merkel şi preşedintele Rusiei Dmitrii Medvedev se spune că primul conflict de care s-ar ocupa noua comisie mixtă, ruso-europeană, ar fi cel transnistrean.

Preşedintele Medvedev a spus că a discutat cu cancelarul german şi despre posibilitatea coordonării forţelor pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

“Aceasta – a continuat Medvedev – înseamnă să revitalizăm funcţionarea actualului format 5+2 şi să folosim şi resurse noi, suplimentare, care ar putea rezulta din acest forum de securitate Rusia-Uniunea Europeană”.

Cancelarul Angela Merkel a spus că împreună cu Rusia, Uniunea Europeană trebuie să elaboreze reguli fundamentale pentru depăşirea crizelor civile şi militare. Fără să se refere direct la conflictul transnistrean, Merkel a adăugat că istoria a demonstrat că actualele mecanisme nu sunt suficiente şi că discuţiile despre rezolvarea crizelor se prelungesc la nesfârşit.

 
( Radio Europa Liberă )

( Taiwan News )

Adică, creatorul majorităţii crizelor regionale - Rusia - propune acum găsirea de soluţii...

Noul organism ar urma să fie condus de tovarăşii Serghei Lavrov (ministrul rus de externe) şi Catherine Ashton (Înalt Reprezentant al UE pentru politica externă şi... securitate).


Deci, acum se lucrează pe faţă. Să vedem reacţia statelor UE.


Reacţia României o putem prevedea, preşedintele Traian Băsescu
a declarat în cadrul conferinţei comune de presă de miercuri, cu preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili: "L-am informat pe domnul preşedinte Saakashvili că România nu susţine proiectul de tratat de securitate europeană propus de preşedintele Medvedev, noi considerând că există mecanismele care să soluţioneze aceste probleme - în primul rând OSCE şi NATO. Nu putem accepta... sau punctul de vedere românesc este că nu se poate aşeza deasupra acestor structuri internaţionale şi o propunere venită de la Moscova"
 

În aprilie 2008, NATO a refuzat să invite la aderare Georgia şi Ucraina. În iunie 2008, Dmitri Medvedev a propus elaborarea unui nou acord de securitate paneuropean şi Rusia a publicat un proiect de tratat la 29 noiembrie 2009, trimiţând copii ale acestui document şefilor de stat şi organizaţiilor internaţionale, inclusiv NATO. În august 2008, Rusia ataca Georgia !.


Planul ruso-german de desfiinţare a NATO

Criza europeană este creată de axa Moscova-Berlin


Nicio reacţie, deocamdată, la nivel oficial (Guvern, MAE, Presedinţie).


În urmă cu câteva zile, un strateg din Rusia propunea instalarea de rachete ruseşti S-300 în Bulgaria si România, ca parte a unui scut antirachetă comun NATO-Rusia.

Ministrul de externe bulgar reacţionează : "Propunerea este extrem de neserioasă. Bulgaria îşi decide subiectele importante în cadrul familiei sale: chestiunile de securitate în cadrul NATO, iar chestiunile economice în cadrul UE".

12 comentarii :

Despina spunea...

"Merkel and Medvedev said in 10 hours of talks they covered a wide range of issues including the euro crisis, financial markets regulation, and international issues like Iran, Afghanistan and Central Asia."

In 10 ore de "discutii" au pus lumea la cale asa cum cred ei? Dar cine se cred cei doi ? Grandomania lor n-are margini.


Inteleg ca si Bilbergii s-au intalnit in week-end ul asta.

Cine-i poate opri pe toti nebunii astia?

Ai vazut postarea lui TRU despre "Mesajul iranian"...

Ce ne facem?

Francesco spunea...

Germania nu si-a cerut scuze Romaniei pentru dezmembrarea tarii in anul 1940 prin pactul Ribbentrop-Molotov. Dupa cum nu a facut-o nici Rusia.

Acum se incearca o reinstaurare a controlului germano-rusesc asupra unei importante parti din Europa central-estica.

Foarte bine ca ne opunem unui astfel de aranjament.

Riddick spunea...

@Despina: Obiectivele Bilderberg nu coincid aproape deloc cu obiectivele Rusiei, se pare că sunt divergenţe în cadrul Bilderbergului, dar, oricum, tot prin guverne si organizaţii s-ar implementa unele obiective.

Ma uit pe urma la postarea lui TRU.

Ce să facem ? Să le dăm la cap pe unde-i prindem !

@Francesco: Era cât pe-aci sa ne pricopsim cu agentul Johannis. Cât mai este Obama la Casa Albă, nu suntem în siguranţă.

Despina spunea...

Bineinteles ca e foarte bine ca ne opunem.De fap se opune Basescu si cu cei 50% care l-au votat.
In rest creste presiunea interna este din nou.322 s-ar reface...
Eu sunt pur si simplu bulversata de viteza cu care se intampla toate

Riddick spunea...

Aproape că nici nu mai ascund că doar Băsescu le-ar mai putea sta în cale. Ma rog, mai sunt şi alţii, să ne calce ei pe coadă că văd ei pe dracu' !

Despina spunea...

Sa vedem ce se intampla luni la votarea motiunii

Anonim spunea...

cand rusii se pupa in fund cu nemtii, e un semn de ingrijorare mai ales pt estul europei...de asta sunt de acord cu o relatie mai apropriata de UK si USA decat de europa asta scarnava si socialista...

Riddick spunea...

De s-ar duce dracului mai repede Babelul bruxellez cu euroiul lui cu tot...

Despina spunea...

Ati vazut ce zice dom'profesor :
el este "euro-optimist si mai mult decat atat"...
Bine ca recunoste.
Moneda euro n-are cum sa tina.Se devalorizeaza vazand cu ochii fata de dolar care de fapt si el e slab.
O sa tina insa Germania de el.Sa vedem pana cand

Riddick spunea...

Daaa, l-am vazut pe clip... ce scârbă îmi este de acest vierme !

Cum spunea unul în comentariile de la Realitatea.net (la articolul recent" Preda crede că nu trebuia umblat la pensii"), demult trebuia dat afara din partid. Grupurile parlamentare PDL au dat o declaraţie conform căreia susţin în totalitate masurile guvernului, şi vine jigodia să zică "nu" !

E nasol de tot, multe vor porni chiar de anul ăsta...

Unknown spunea...

Legat de acest subiect, prezinta in opinia mea interes si urmatorul articol:

http://www.stratfor.com/weekly/20100524_germany_after_eu_russian_scenario?utm_source=GWeekly&utm_medium=email&utm_campaign=100525&utm_content=readmore&elq=79c3683029df4ad397f3bebc22f6516a

Riddick spunea...

Interesant articolul.

Germania trebuie să fie ţinută sub control. Cum, însă ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: