22 septembrie 2010

Vocea Rusiei: SUA nu sunt împotriva intrării Rusiei în NATO


SUA sunt dispuse să vadă Rusia în NATO. Intrarea ei în alianţă este posibilă, însă Moscova trebuie să adopte singură această hotărâre şi să înţeleagă dacă intrarea în NATO corespunde intereselor ei, a declarat ambasadorul SUA la NATO Ivo Daalder. El a subliniat că la NATO poate adera orice ţară europeană.

http://romanian.ruvr.ru/2010/09/22/21655051.html


Nimic deosebit, acelaşi Ivo Daalder care vroia ca ONU să preia guvernarea provizorie în Irak (2003).

Cam aceeaşi chestie pe care o susţine  ministrul rus de externe, serghei Lavrov, de la tribuna ONU: "să se înceteze practica instituirii sancţiunilor unilaterale, care ies în afara cadrului Consiliului de Securitate".

Adică acolo unde Ivan are drept de veto.

La NATO mai au drept de veto şi Traian Băsescu, şi Václav Klaus.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: