23 septembrie 2010

"Un mic dejun de lucru"


Asteptăm cu interes un comunicat, un briefing, ceva, de la Ministerul Afacerilor Externe al României, care să explice tema şi scopul "micului dejun de lucru" planificat cu George Soros:
"O să am întâlniri bilaterale cu omologul meu din Tunisia, din Singapore. Mâine (joi - n.r.) voi avea un mic dejun de lucru cu domnul George Soros şi cred că şi cu omologul meu din Sudan, pentru că ceea ce se întâmplă în Sudan, în perspectiva posibilei partiţii a acestei ţări, preocupă foarte mult şi mediile diplomatice europene", a mai precizat Baconschi, cu privire la viitoarele întâlniri bilaterale pe care le va avea în marja participării la evenimentele dedicate celei de a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (New York, 21-24 septembrie). 
http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/30381-Teodor-Baconschi-si-Serghei-Lavrov-au-fost-de-acord-cu-privire-la-necesitatea-unei-intalniri-rusoromane.html

B.A. Konski are timp de dejunuri cu particulari dubioşi? 

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

B.A Konsky poate ne informeaza si despre tema discutiilor cu Soros.Asa ar fi fost normal.
Altfel, noi neinformati fiind ne vom imagina ca se intalnesc ca sa vorbeasca despre secta :)

N-a pomenit decat de tema intalnirii cu omologul din Sudan

Poate se intalneste cu Soros ca si persoana particulara nu ca ministru de externe.

Riddick spunea...

Nu, scrie clar: DEJUN DE LUCRU, deci este ceva oficial.

Ar merita o interpelare parlamentară (Iulian Urban ?) dacă nu apare nimic la site la MAE.

Ăsta-i omul care ne va prezenta peste câteva zile "Fundatia Creştin-Democrată"...

Crystal Clear spunea...

Da, crestinat cu banii lui Soros...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: