05 septembrie 2010

Tavarişci Voronin are dreptate de data asta


După cum transmite INFOTAG, joi, la postul naţional Moldova 1, Voronin a făcut un apel către alegători să boicoteze referendumul.
"Dacă veţi ieşi la referendum şi reforma va avea loc, atunci vom avea în primul rând un referendum pentru ieşirea din CSI, apoi unul pentru unirea cu ţara mumă - România şi încă un referendum de aderare la NATO şi alte prostii care nu vor lăsa nimic din ţara lui Ştefan cel Mare şi Bogdan Întemeietorul, din statul constituit în 1940 şi republica independentă pe care o construim de 20 de ani. Vă chem pe toţi să nu participaţi la referendum, mai bine cătaţi-vă de treabă, cătaţi-vă de familii şi pregătiţi-vă de iarnă, pentru că iarna va fi grea", a spus Voronin.
Potrivit lui, fără de susţinerea unei majorităţi parlamentare preşedintele ales de popor nu va aduce schimbarea în bine promisă de Alianţa de guvernare.
"Problema nu constă în forma de guvernare, ci în cine guvernează ţara. Experienţa mea de opt ani în funcţia de preşedinte m-a convins că indiferent de modalitatea în care este ales preşedintele, dacă el nu se bucură de susţinerea majorităţii parlamentare nu va face nimic. Din acest motiv trebuie să cerem organizarea de alegri parlamentare anticipate. Vă imaginaţi că dacă 17% din alegători vor spune "Da" la acest referendum păcătos, atunci va fi modificată Constituţia. În nici o ţară din Europa nu există aşa ceva", susţine Voronin.
Ex-preşedintele consideră că referendumul din 5 septembrie nu este organizat pentru binele RM, ci în interesul celor patru lideri ai Alianţei de guvernare.
"Acesta este referendumul lui Ghimpu, Filat, Urechean şi Lupu. Noi nu avem ce căuta la referendum. Trecerea la alegerea preşedintelui de către popor este o minciună, o capcană pentru alegători. Oare Mircea Snegur nu a fost ales în mod direct, dar cu ce ne-am ales: război între Snegur şi premierul Andrei Sangheli şi război în Transnistria. Acelaşi lucru e şi cu Petru Lucinschi, care făcea parte din acelaşi cuib (n.r. - mişcarea social-politică "Rândunica") cu fostul speaker Dumitru Diacov şi cu care s-a bătut patru ani. Lucinschi se tot văicăra atunci că nu are împuterniciri destule", a menţionat Voronin.

http://www.azi.md/ro/story/13471

4 comentarii :

Riddick spunea...

Deşi, dacă mă gândesc bine, ieşirea din CSI se poate face şi fără referendum.

Avem exemplul clar România, când intrarea în "celălalt CSI" în 2007, s-a facut fără referendum, cu vot în parlament (doar o singura abţinere; ca oile...)

Crystal Clear spunea...

Nu era nimeni interesat sa intelegem ceea ce se intampla.

Abia, apoi, incetul cu incetul incepand cu 2007 vazand ceea ce se intampla am inceput sa ne intrebam singuri si sa pricepem in ce-am intrat.
In ce luna s-a votat Tratatul de la Lisabona in Parlament, la noi?

Riddick spunea...

S-a votat prin mai-iunie 2008, parcă. Tăriceanu se lăuda că "suntem al patrulea stat UE care ratifică Tratatul de la Lisabona".
Au fost mai multe voturi contra şi abţineri, dar insuficient (ceva sub 10%).

Crystal Clear spunea...

Ce necaz imi este ca nu m-am prins mai demult in ce-am intrat !.....


Asa trec anii...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: