02 septembrie 2010

SPITALUL NR. 9




Fostul președinte al României aruncă o bombă de proporții, el declarînd, azi, că actuala criză economică a fost declanșată în mod controlat de către regimul Traian Băsescu, cot la cot cu oligarhia provenită din fosta Securitate.

Emil Constantinescu a declarat, la Antena 3, că, în România, criza economică este creată artificial în cea mai mare măsură, folosindu-se drept pretext criza mondială. ”În România nu este criză economică, este doar o criză de lichidități, iar aceasta a fost făcută intenționat, pentru a se crea un deficit bugetar și să se poată plăti, prin comenzi de la stat, clientela politică a lui Băsescu și a PDL, clientelă care a contribuit cu sume enorme de bani la alegerea acestora” a spus fostul șef al statului.

Pe de altă parte, a arătat Constantinescu, la noi s-a folosit criza mondială pentru a se ”rezolva” o problemă internă. El a explicat că, în timpul fostei guvernări, s-a produs o dezvoltare economică deosebită, au apărut investiții străine majore dar și un lucru pe care analiștii economici l-au scăpat: au apărut actori economici cu adevărat performanți în zona industrială. ”După 1990, unii au primit sume de bani de la SIE pentru a-și porni afaceri, a apărut oligarhia românească, au cumpărat, în timpul mandatului 1996-2000 importante proprietăți prin privatizare, legal, pentru că ei aveau bani, și s-au folosit de reformă pentru a se impune apoi prin comenzi publice pe piața economică. Dar, ei nu au folosit obiectivele industriale pentru a deveni performanți în zonele industriale în care obținuseră privatizări, ci au temporizat  pînă cînd a expirat contractul cu FPS - care le impunea menținerea obiectului de activitate-, iar apoi le-au folosit ca valori imobiliare... să le vîndă ca terenuri și atît” a spus Constantinescu. ”Aceste persoane și-au dat seama, deci, că nu fac față unei concurențe reale și-au terminat afacerile, au provocat crahul imobiliar, pentru că ei reușiseră să își vîndă proprietățile și au transferat banii în străinătate”. Fostul președinte a adăugat că acest transfer uriaș de fonduri în străinătate a dat o lovitură grea economiei naționale.


Afirmațiile lui Constantinescu întăresc spectaculos, trebuie spus, declarațiile incendiare de acum cîteva luni ale celui mai bogat român, Dinu Patriciu, cel care susținea că, din România, s-au scurs în ultimii ani către băncile elvețiene cca.18 de miliarde de euro, în timp ce fostul ministru al Controlului, Ionel Blănculescu, declara ulterior că suma totală a depunerilor se ridică la peste 50 de miliarde de euro, în bănci din întreaga lume

 

Inpolitics - Emil Constantinescu arunca bomba: criza din Romania, creata artificial


8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce poza misto !

Cred ca E Constantinescu il viseaza pe Basescu in fiecare noapte ca in poza de mai sus .E obsedat.Mai are nitel si intra in camasa de forta ...
Abia astept sa-l vad :))))

anarchix spunea...

Un dobitoc mai mare ca milica n-am vazut in viata mea. Il concureaza pe prostanac la titlu, se pare.

Riddick spunea...

Are ceva la mansardă, e clar.

John Galt spunea...

Haha, au ajuns sa-i acuze pe altii de propria incompetenta, de disperare ar fi in stare sa vina si cu dovezi..

Pai normal, daca tocmai ei sunt cei care au facut asta, normal ca pot demonstra.


Vai vai.

Riddick spunea...

C'mon, ce dovezi? Aici este un caz clinic.

Anonim spunea...

bai si ce sperante aveam in emil in 97! macar nu m-a lasat sa visez la cai verzi pe pereti,am pus mana pe tesla cand l-am auzit cum l-a invins securitatea si sistemul! vorba lui iliescu :"animalul"!

John Galt spunea...

După 1990, unii au primit sume de bani de la SIE pentru a-și porni afaceri, a apărut oligarhia românească, au cumpărat, în timpul mandatului 1996-2000 importante proprietăți prin privatizare

Aici pot sa-ti spun pana si eu cativa. Povestea cu "am dus rulmenti la turci si am venit cu blugi pentru consignatie" nu prea tine.

Dupa aia e faza cu fierul vechi, care si azi produce bine mersi.

Sunt extrem de multe povesti de genul asta, in absolut fiecare judet exista cel putin 5-6 care aveau ordin de la partid (cat si protectie), pentru asa ceva.

Riddick spunea...

@Anonim: Mi-am pus întrebarea cine l-a propus pe Radu Vasile premier (atunci s-a pierdut un tempo, care a dus la regimul Iliescu-Năstase din 2000). Ei bine - Meşterul Ramole (aka Ion Diaconescu), iar Milică a fost de acord.

@John Galt: În 1993 a fost inflaţie de peste 300%, iar BNR a introdus noile hârtii de 10.000 de lei (roşu-mov), circulând în paralel şi banii vechi, care până să ajungă la crematoriul BNR au fost deja declaraţi arşi, însă au capitalizat firmele băeţilor.
Nu am informaţii, doar bănuieli.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: