22 septembrie 2010

Nivelul alarmării de atacuri teroriste creşte în Europa (DEBKAfile)


Nivelul de alarmare crescut la "Roşu+" în Franţa încă din 16 septembrie a fost extins pe tăcute la multe aeroporturi şi noduri de transport din Europa, inclusiv Heathrow din Londra, Schiphol din Amsterdam, la Moscova, Berlin şi Roma. Măsurile de securitate au fost dublate, de asemenea, la căile ferate importante şi staţiile de metrou din Europa.

Comandantul poliţiei franceze şi al serviciilor de securitate Frederic Pechenard a declarat miercuri 22 09: "Eu nu sunt aici pentru a speria oamenii", a spus el, "dar avem dovezi serioase care provin de la surse de informaţii de încredere care ne spun că există un risc de atac." El a refuzat să spună dacă nivelul de alertă a fost ridicat. Pechenard a spus că pericolul ar putea veni sub forma "asasinării unei persoane importante sau o tentativă de atac care să provoace un accident în masă într-o zonă publică aglomerată ca un tren de metrou sau magazin."

Sursele DEBKAfile pe contraterorism au confirmat că sursele de încredere menţionate de Pechenard sunt o parte din serviciile de informaţii franceze, deasemenea: DGDS algerian, serviciul algerian de informaţii, DST marocan şi AFRICOM al Statelor Unite care coordonează războiul cu Al Qaeda în Cornul Africii şi Sahara.

Acestea au raportat că al-Qaeda din Africa de Nord, AQIM, a alocat pentru Europa şi Franţa, în special, un număr de femei jihadiste algeriene instruite să efectueze atacuri sinucigaşe cu bombe în trenuri, în gări, şi în noduri feroviare importante.

Sursele relatează despre măsuri speciale în legătură cu Eurorail care conectează Marea Britanie şi Europa, precum şi la ramificaţiile sale de la ambele capete.

Al-Qaeda a câştigat în ultimele săptămâni o infuzie de luptători arabi care au decis să se retragă din Afganistan şi Pakistan, având în vedere zvonurile cu privire la negocieri secrete între SUA şi talibani ca să se pună capăt războiului din Afganistan şi să se facă aranjamente separate pentru al-Qaeda. Ei nu îşi doresc nicio parte din aceste acorduri şi, încă mai mult, de a fi blocaţi în Afganistan sau Pakistan, pentru o perioadă lungă de timp în serviciul talibanilor cu nici o cale de ieşire.

La data de 22 iulie, cel puţin şapte terorişti au fost ucişi într-un raid combinat Franţa-Mauritania de către forţele speciale, în nordul statului Mali, pentru a elibera pe ostaticul francez de 78 de ani, Michel Germaneau.

Al-Qaeda a ripostat prin executarea ostaticului. În această săptămână, au răpit şapte tehnicieni nucleari, inclusiv cinci cetăţeni francezi, care au lucrat în minele de uraniu din Niger.

Ministrul apărării francez a răspuns prin trimiterea de forţe în Niger compuse din avioane de supraveghere şi de luptă şi o unitate a forţelor speciale, cu ordinul de a a găsi ostaticii şi de a-i salva.


 

DEBKAfile - Europe on high alert for Al Qaeda suicide attacks on transport hubs 

2 comentarii :

Anonim spunea...

sa speram ca vor reusi sa previna aceste potentiale atacuri...in romania de mult suntem la rosu privind riscul de un nou furtisag financiar sau de scapare printre deget a vreunui mogul de mucava...

la mine pe blog Trec in revista marile ralizari ale socialismului cu fata bovina romanesc!!!!

Riddick spunea...

Eu unul aş evita staţiile de metrou Unirii I şi Unirii II, mai ales culoarul de legătura dintre ele, în orele de vârf.

Mari realizări ?! C'mon...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: