26 septembrie 2010

Cotroceni, adevărata ţintă a protestului



Nu sunt un fan al blogului Kiseleff, dar postarea Oameni şi instituţii pune punctul pe i: manifestaţia poliţiştilor nu a fost una sindicală, ci una politică.

Ţinta - desigur, Traian Băsescu:
Desprinşi dintr-o manifestaţie autorizată pentru a avea loc în faţa Guvernului, aproximativ 4000 de poliţişti s-au îndreptat către Palatul Cotroceni unde, după ce şi-au strigat păsurile şi câteva insulte la adresa preşedintelui, au aruncat caschetele peste gard.
Faptul că purtătorii de uniforme reale au aruncat caschete fără însemne îi scuteşte de răspundere în faţa legii penale militare, dar trădează caracterul premeditat al “manifestării spontane”, pentru că au avut tot timpul la ei pregătite caschetele pentru a le arunca şi nu au făcut-o în faţa Guvernului ci “s-au păstrat” pentru Cotroceni, adevărata ţintă a protestului.
Ca o paranteză, retorica “guvernului Băsescu”, susţinută inclusiv pe facebook, aparţine PSD şi anticipează şi erodează o posibilă candidatură în tandem a viitorului candidat PDL la funcţia de preşedinte cu promisiunea unui Traian Băsescu premier. Astfel, toate acţiunile de protest la adresa Guvernului dar desfăşurate în faţa Palatului Cotroceni sunt susceptibile de a fi coordonate politic de către PSD.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ceea ce nu mi-a placut deloc este ca in aceeasi seara Blaga a vorbit despre cresterea salariilor din 2011 in loc sa-i dea afara pe toti cei in uniforma care au participat la protest

Riddick spunea...

Nu-i simplă treaba.

Oricum trebuie crescute salariile la anul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: